Je zapojení stykače blokování bojleru, který je stále pod napětím správné?

<< < (5/5)

Jan P:
Elektrotechnic ké vzdělání mám, praxi 10 let na servisu kogeneračních jednotek - mechanika, elektro (par. 8),  plyn, zkrátka vše.
Nicméně stále jako zaměstnanec, instalace jsem nikdy nedělal a tak ani nevím, jestli je třeba mít nějaké papíry od eonu, že mohu dělat u nich změny. V připojovacích podmínkách jsem se pouze dočetl, že od 2017 může do hds pouze člověk od nich. V el. formulářo na netu - hlášení odplombování je na výběr toho, kdo práci provede - buď autorizovaný techniky a nebo montér/zákazník ...

Tuším, že je to práce na chvilku, nicméně borec nemůže chodit, musel bych ho dovézt jedině na "Lorenca"  :) Ne, opravdu se nyní z domu nyní hned tak nedostane.
Místní to nechce dělat - prý dům nedělal, je to nezajímavé ..... no zkrátka nechce, nemůžu ho nutit.

Kdo to právě takhle zapojil nevím. Před 2 roky byla změna na dvou tarif, před měsícem jistič. Mohu pouze odhadovat, že je to tak od změny sazby. I když byl tady i revizák, abych měl papíry pro eon a ten taky nic neřekl. Fakt nevím.

Jiří_Hrubý:
Po stránce bezpečnostní bylo toto řešení dobré, nemá se co vracet z instalace, dokonce se zamezilo patlalům pustit stykače z různých fází. Ovšem někdy tam byla šestka nebo desítka jistič, protože nic jiného nebylo a to dávalo prostor ke "koumání"...
Co vím, tak u EONu je problém jen s připojováním do HDS, protože striktně dodržují majetkové rozhraní a nepustí tam kde jakého patlala, který jim např vyhází písek a nedosype, nebo přetáhne šrouby na poj. soklech.
Do měření, pokud nenastala od letoška nějaká změna, to funguje jako u ČEZu, nahlásí se drobná oprava s nutností rozplombování a po skončení práce se zažádá o přeplombování. V klidu, telefonicky, nebo na webu. A stačí kdokoli s padesátkou.

Jestli se do toho chcete pouštět, připravte si jistič do OR, pak si zavolejte rozplombování, oni jsou povinni vás upozornit na práci na VTZ, vy potvrdíte, že jste kvalifikovaný a pak jednoduše to odstřihněte a přepojte.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana