Co si počít pokud v novostavbě bytu máme nedostatečný počet jištěných obvodů?
Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský 14.05.2019, 09:59
O čem se tu dohadujete?
....
Ale já s tebou přece souhlasím Pavle a o ničem jiném nepíši, nicméně mě zajímá jak se k tomuto staví kolega Liskar, dle kterého je to provedení z tazatelova bytu v pořádku. Já se jen pokoušel oponovat, bohužel právě nejsem on-line na normách, abych dokázal argumentovat konkrétními články norem. Dle mne jde o normální diskusi nad tématem, která nemá s handrkováním na pískovišti nic společného. :-\
Pavel Horský:
No tak si se na pískovišti nikdy nehandrkoval a nebo už jsi zapomněl. Já nezapomněl. Ač to zní naprosto neuvěřitelně, byl jsem velice chatrné dítko a vždy jsem při jakékoli při dostal přes držku, proto ta dobrá paměť ;) :D :D
Pamatuji se, jak se mnou ve školce praštil zdatnější kluk o pařez na zahradě a zlomil mi kliční kost. No já řval jako kráva a dodnes si to pamatuji. Po cca 30-ti letech jsme se spolu náhodou setkali u táborového ohně při oslavě narozenin. Samozřejmě jsme se tomu po těch letech parádně zasmáli a on mi přísahal, že se mnou už nikdy nepraští, protože od té doby už moc nevyrostl, což se o mě zrovna říci nedá. A to je prostě život :D :D
Petr Liskar:
Citace: Jan Franěk 14.05.2019, 09:16
Jo, to jsem nečekal. Fakt jsi mě pobavil ;D Tak návod, vlastně jen pokyn v něm, mi omezí maximální zátěž na zásuvce. Možná se toho chytnou i další, protože by to mohlo pomoci vyřešit mnoho problémů i mimo náš obor.
Zpochybňuješ tedy závaznost návodu?
To bych byl pro změnu překvapen já, ale bez toho pobavení.
Tak jinak. Než se dostanu k normám. U tebe by to revizí prošlo?
Odpověď: Neprošlo. Hlavním důvodem je to, že jsem to neviděl.
Dle tebe je to v pořádku?
Odpověď: Nevím. Stejné zdůvodnění.
Petr Liskar:
Citace: Jan Franěk 14.05.2019, 10:47
mě zajímá jak se k tomuto staví kolega Liskar, dle kterého je to provedení z tazatelova bytu v pořádku.
Zřejmě byla tato diskuse (po právu) promazána, takže nějak nemohu najít svůj příspěvek, kde bych toto explicitne tvrdil. Můžes mi prosím pomoct s hledáním toho příspěvku?
Jiří Schwarz:
Citace: Petr Liskar 14.05.2019, 11:11
Zpochybňuješ tedy závaznost návodu?
...
Problém je spíše v tom, že nejeden výrobce napíše na spotřebič kolik to má Watů...
Opravdu máme spoléhat na to, že si to uživatel správně přepočítá na proud, nebo že bude sčítat proudy pokud tam připojí spotřebičů víc?
Především tam, kde zařízení využívají laici, preferuje technická opatření před administrativn ími
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana