Elektrikáři v JM dali na Svatoplukovy pruty?
Lukáš Rotrekl:
Tak u dobře fungujícího cechu si dokáže představit následující "funkce", které by mohly být plusové:
sharing pracovních sil
sharing nevyužitého/zbylého materiálu
právní pomoc v případě problému v rámci členského příspěvku
technická pomoc - brainstorming (něco jako tadydle fórum)
sharing školení, přezkoušení, ...... tím úspora nákladů
Samozřejmě toto je více zajímavé hlavně pro menší firmy. Nese to samozřejmě i svoje nevýhody, protože v cechu se spolu tetelí docela blízká konkurence, která si tím může trošku vidět pod pokličku.
Miroslav Minařík:
Citace: Radek Červený 18.03.2019, 16:42
Na první pohled je zřejmé, že web EŽS upadá stejně jako cechy. Apropo.... může mě někdo, coby lamě, vysvětlit, k čemu ty cechy vlastně mají být dobré? Nějak jsem to zatím nepobral ?
Třeba Plzeňský cech je typickou ukázkou dlouhodobě funkčního zájmového sdružení elektrotechnik ů. O žádném podobně funkčních už nevím.
Lukáš Rotrekl:
Tak nás zasvěť, co přináší členům.
Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl 19.03.2019, 21:27
Tak nás zasvěť, co přináší členům.
Nebudu zde duplikovat to, o čem píšu každý leden už několik roků co jezdím v sobotu na jejich valnou hromadu. Ať dělají, co dělají, je to stále největší cech, který jsem viděl pohromadě v takovém počtu.
Pokud by to, co dělají, tedy sami sobě, nikoliv někdo svým členům, tak už neexistují.
To je jak Elektrická spojka, taky funguje protože to chtějí ti, co tam jezdí.
Milan Hudec:
Odpovím jinak.
Jde o sociální cítění pocitu sounáležitosti k něčemu společnému.
Ne každý má koule na to být sám za sebe.
Spolek je pouhopouhý nástroj k pocitu míti někoho za zády.
Šéfové spolků tím zas řeší svoje osobní ambice, sny a touhy.
Nic z tohoto není závadné chování.
Problémem je přestřelení ambicí spolku, což je chování závadové, odrážející se ve zhrzelém chování členů, přičemž mnohdy hezká myšlenka musí zůstat u ledu do doby vyzdechání tzv.zasloužilý ch členů jejichž senilita sice překročila únosnou mez, nicméně řadový členové jsou těmito natolik konsternováni, že se neodváží vznesení kritiky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana