Jak funguje aktivní jímač?
Edmund Pantůček:
Funguje asi tak, že za podstatně vyšší náklady poskytne stejnou službu jako klasický Franklin - mohu doložit protokolem z měření ve Velké Británii. Navíc díky menšímu počtu svodů je napětí indukované do budovy vyšší a tím i ohrožení vnitřní instalace roste.
Takže nižší počet svodů a snazší instalace je spíš na obtíž. Pokud bude investor vidět jen cenu - nevím.
Ještě bych si dovolil upozornění na nový stavební zákon a na zodpovědnost projektanta a dodavatele za úplnost a jakost dodávky. Pozor na zákon 22!
František Šohajda:
Také jsem se zabýval otázkou funkčnosti "aktivního hromosvodu" prošel několika školeními na toto téma a zdá se mě že ti co ho prodávají tak ho chválí a ti druzí co prodávají klasický hromosvodový materiál tak ho haní!!!../je to alespoň moje doměnka/....je pravda že není ukotven ani v nové normě na hromosvody tak ho RT zkouší jako normální a to uzemění a uložení svodu.....je fakt že ho máme v podniku asi už 6 let a zatím nebyl problém....jeh o cena tehdy byla si třetinová vůči klasice!!.....je také pravda že žádný neviděl úder do tohoto hromosvodu.... chtěl jsem na něj namontovat počítadlo /"blesků"/ ale neprošela cena !..možná by se tak dala zjistit jeho účinnost....
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 01.05.2007, 08:46
možná by se tak dala zjistit jeho účinnost....
To už udělali jiní a výsledky jsou např. zde : http://elektrika.cz/data/clanky/vyzkumy-na-jimacich-ese-2-4 (plc) (no)
František Jiráček:
Máme tuhle věc na nemocnici. Dokonce dvě věci. U obou jsou počítadla zásahů. Na jednom je 0 a na druhém 2500. Svody jsou skryté v orsilu. Věříte počítadlu, když orsil je neporušený?
Kamil Novák:
Který špitál máte na mysli ? Tuším, že jste z bývalého VČ kraje, tekže Jičín nebo snad Litomyšl ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana