Je přípustné instalace měřících svorek na střeše?

<< < (5/6) > >>

Jirka Údržbář:
Katalogy hromosvodových součástí hovoří jasně: Vedení z Al nesmí být uložena přímo na omítce, ve fasádě/omítce, pod omítkou, v betonu a v zemi.

Na vývody že základového zemniče použijte nerez V4A (případně FeZn s umělohmotným pláštěm) o průměru 10 mm (včetně nepřístupných vývodů až na střechu ke zkušebním svorkám).
Na skryté svody taktéž použijte nerez (případně FeZn s umělohmotným pláštěm) o průměru 8 mm.

Radim Cienciala:
Citace: Lukáš Rotrekl  28.01.2019, 08:43

Naše názory na to dílo už znáte. Technická zpráva mi je v podstatě potvrdila. Naložte s tím jak umíte.

Koukám že podle vašeho výpočtu jsou jímače menší než v projektu. Takže tím se nic nezkazí. Během našeho psaní mi projektant poslal překreslený projekt.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Radim Cienciala  28.01.2019, 09:21

Koukám že podle vašeho výpočtu jsou jímače menší než v projektu. Takže tím se nic nezkazí. Během našeho psaní mi projektant poslal překreslený projekt.

Revize spočívá ve vypuštění svodů? Tedy už tak nedodržené dostatečné vzdálenosti ještě trošku přidáme?
Vaší poznámce k výšce jímačů nerozumím už vůbec.

Radim Cienciala:
Citace: Lukáš Rotrekl  28.01.2019, 09:59

Revize spočívá ve vypuštění svodů? Tedy už tak nedodržené dostatečné vzdálenosti ještě trošku přidáme?
Vaší poznámce k výšce jímačů nerozumím už vůbec.

Aby bylo jasno, naše firma bude realizovat tuhle výjezdovou budovu 112 včetně hromosvodu.
Jsem RT, co se týče hromosvodů sbírám zkušenosti a proto se rád  poradím zde s odborníky.
Po otevření projektu LPS mi bylo hned jasné že "tu něco nehraje".
Proto jsem to konzultoval s projektantem.
Projektant mi napsal toto:Zemnící pásek FeZn bude spojen s AlMgSi8 připojovací nerezovou svorkou (V4a) na patě objektu. Spojení pásku FeZn musí být provedeno ve vodotěsné uzavřené krabici (kvůli korozi AlMgSi). Spoj opatřit nátěrem a betonem zalít krabici.

Vodič AlMgSi8 bude postupně se zděním budovy uchycen k tomuto zdivu, překryt zateplovacím systémem. Na střeše bude tento vodič ukončen v revizní svorce s jímací soustavou.
Dnes ráno mi poslal změnu projektu s absenci 3 svodů :D.
Není to z mojí hlavy

Lukáš Rotrekl:
To se opakujete. To jsem se dočetl, já nerozumím poznámce:
Citace: Radim Cienciala  28.01.2019, 09:21

Koukám že podle vašeho výpočtu jsou jímače menší než v projektu. Takže tím se nic nezkazí.

Jaké jímače jsou menší než v projektu? Já jsem do výpočtu odhadl bez legendy, že číslo u jímací tyče je její výška. Tu jsem dal do výpočtu. Rozumíte významu těch čísel v mém výpočtu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana