Je přípustné instalace měřících svorek na střeše?
Radim Cienciala:
Při výstavbě bude tento objekt těsně sousedit (podél šikmé strany) se stávajícím objektem.
Přístup k těmto svodům bude nemožný.
Proto projektant navrhl, měřící svorky podél sousedícího objektu umístit na střechu.
Podotýkám že sousední objekt je skoro historická budova ve vlastnictví soukromníka.
Můj názor je, že projektant vyřešil tuto situaci správně.
Ovšem rád bych znal názory zkušenějších odborníků.
Jirka Údržbář:
Chápu to správně, že projektant vede vodič AlMgS ze střechy až dolů do betonu k základovému zemniči?
Jak dlouho v tom betonu asi vydrží? :-[
Pavel Horský:
Ty svody již nikdo nikdy fyzicky nezkontroluje. Já bych raději na tu stranu žádný svod nedělal. A ta AlMgSi8 do základového zemniče....co to má znamenat? A proč tolik svodů?
Zdeněk Friedrich:
Je zde málo informací, pro seriózní posouzení, ale každopádně to není dobré řešení, kdy při poruše ve spoji svodu v zemi na straně sousedící s vedlejším objektem nebude možná oprava.
Podle počtu svodů to vypadá na LPS I nebo vysoký objekt kde nevychází s. Výrazně jednodušší řešení by bylo použití HVI a tím značné zredukování počtu svodů tak, aby na straně sousedící s vedlejším objektem nemusel žádný svod být.
Milan Hudec:
Pane kolego, naopak je tu informací dost.
Pokud kdokoli navrhne hliník coby vývod ze základů je pro mne velice nedůvěryhodnou osobou s rizikem že v návrhu budou další podstatné chyby.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana