Je přípustné instalace měřících svorek na střeše?
Milan Hudec:
Citace: Radim Cienciala 28.01.2019, 10:26
Aby bylo jasno, naše firma bude realizovat tuhle výjezdovou budovu 112 včetně hromosvodu.
Jsem RT, co se týče hromosvodů sbírám zkušenosti a proto se rád poradím zde s odborníky.
Po otevření projektu LPS mi bylo hned jasné že "tu něco nehraje".
Proto jsem to konzultoval s projektantem.
Projektant mi napsal toto:Zemnící pásek FeZn bude spojen s AlMgSi8 připojovací nerezovou svorkou (V4a) na patě objektu. Spojení pásku FeZn musí být provedeno ve vodotěsné uzavřené krabici (kvůli korozi AlMgSi). Spoj opatřit nátěrem a betonem zalít krabici.
Vodič AlMgSi8 bude postupně se zděním budovy uchycen k tomuto zdivu, překryt zateplovacím systémem. Na střeše bude tento vodič ukončen v revizní svorce s jímací soustavou.
Dnes ráno mi poslal změnu projektu s absenci 3 svodů :D.
Není to z mojí hlavy
Jediné pozitivum je nerez svorka, ta ovšem nevyváží celkový babralismus návrhu.
Radim Cienciala:
Citace: Lukáš Rotrekl 28.01.2019, 10:36
To se opakujete. To jsem se dočetl, já nerozumím poznámce:Jaké jímače jsou menší než v projektu? Já jsem do výpočtu odhadl bez legendy, že číslo u jímací tyče je její výška. Tu jsem dal do výpočtu. Rozumíte významu těch čísel v mém výpočtu?
Omlouvám se vypusťte otázku.
Ano číslům rozumím
Jiří Schwarz:
Zřejmě dobrý oddíl...
když ještě v bodu 3.6.11 něco řeší podle 33 2000-3
U výjezdového objektu IZS bych nezapomínal na to, že tam zpravidla mají alespoň nějaké antény pro radiové spojení (i když hlavní komunikační systém bude na nějakém kopci), to už tu také bylo, že bouřka vyřadila celé operační středisko.
Pokud projektant neřeší ani ochranu sirén před bleskem a přepětím, připadá mi to celé hodně ignorantské (zle)
Lukáš Rotrekl:
Tu ještě výpočet s po vypuštění těch 3 svodů ze zadní strany. V některých místech zvýšení až o 15 cm. Vzhledem k tomu, že se to z té zadní strany chystá plácat rovnou na cihlu.....Já ten dům neznám stavebně.
Radim Cienciala:
Citace: Lukáš Rotrekl 28.01.2019, 11:44
Tu ještě výpočet s po vypuštění těch 3 svodů ze zadní strany. V některých místech zvýšení až o 15 cm. Vzhledem k tomu, že se to z té zadní strany chystá plácat rovnou na cihlu.....Já ten dům neznám stavebně.
Díky, cenné info
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana