Jakou zadat výšku budovy ve svahu?
Milan Hudec:
Kvůli barákům ve svahu (dance)
František Šohajda:
Citace: ACEOF ACES 27.12.2018, 16:04
Proč myslíte, že za ČR v subkomisi TNK 22 zamítli navrhovanou edici 3?
Protože výpočet rizika je vymyšlená konstanta , která měla být v edici 3.... ;)
S reálným řešením to až tak nic nemá společného....(p.Kaucký)
Bude to asi celé překopané , jak píše pan Kaucký!!
Nechme se překvapit. :)
Jan Alin:
Citace: Milan Kaucký 27.12.2018, 11:54
Pánové rozlišujte 2 věci: Výpočet rizika a reálné technické řešení
Výpočet rizika je čistě vymyšlený statisticko-pravděpodobnostní výpočet, který s reálným řešením toho až tolik společného nemá. Navíc navrhovaná edice 3, kterou jsme za ČR v subkomisi TNK 22 zamítli, bude razantní překopání výpočtu. Takže je pak otázkou, byl-li teoretický základ ed. 1 a ed. 2 vůbec odpovídající realitě.
Přesně tenhle stav normalizace je důvodem, proč na normy většina firem slušně řečeno kašle. :(
Pavel Horský:
Citace: ACEOF ACES 27.12.2018, 16:04
Proč myslíte, že za ČR v subkomisi TNK 22 zamítli navrhovanou edici 3?
Protože je Milan v komisi?........ ?
Citace: Milan Kaucký 27.12.2018, 11:54
Pánové rozlišujte 2 věci: Výpočet rizika a reálné technické řešení
Výpočet rizika je čistě vymyšlený statisticko-pravděpodobnostní výpočet, který s reálným řešením toho až tolik společného nemá. Navíc navrhovaná edice 3, kterou jsme za ČR v subkomisi TNK 22 zamítli, bude razantní překopání výpočtu. Takže je pak otázkou, byl-li teoretický základ ed. 1 a ed. 2 vůbec odpovídající realitě.
Prozatím platí ed. 2, tak je třeba ji respektovat. Zásadně v případě pochyb je nutné uvažovat vždy horší variantu zadání. Ed. 2 je poměrně měkká, takže nebezpečí, že by výp. rizika nevyšel, prakticky nehrozí. Alespoň ne u takto malých objektů. Je spíš nutné se chránit před možným napadením ze strany právníků, kteří technice nejen nerozumí, ale ani o porozumění nemají zájem. Zato u soudu právník má poslední slovo ….
To by mě vždy čert vzal, když něco takového čtu! Když si uvědomím, že jsem vlastně léta dělal práci s chybnými výstupy s vědomím, že je vše jak má být, zvedá se mi tlak. A to si za to ještě necháváme platit.
Je to hnus.
Milane, to jsi raději ani neměl psát :-[
Neustále se tu bavíme o nějaké profesní hrdosti a o normách, jakožto notovému zápisu, podle kterého by se mělo bezpodmínečně hrát. A opět vidím, že platíme za něco, co nemá hodnotu ani té nejnicotnější myšlenky. A já blbec nadával firmám, že dělají hromosvody špatně. Beru vše zpět a stydím se.
František Šohajda:
Citace
A to si za to ještě necháváme platit.
To nejenom MY v ČR ale tuším že potažmo i celá EU ?
Citace
A já blbec nadával firmám, že dělají hromosvody špatně.
Takových nás asi bylo víc!.... ;)
Jsem hlavně zvědav, co se vymyslí jiného-nového?? Z čeho vzejde výpočet?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana