Jaké máte praktické zkušenosti s volbou objemu bojlerů?

<< < (7/12) > >>

Radek Červený:
Citace: Jan Franěk  27.11.2018, 11:45

Pro inspiraci tabulky některých výrobců.

Orientačně můžeme použít pro výpočet vzorec, kdy 1,16 kWh ohřeje 1000 litrů vody o 1°C. Od toho odvodíme nejenom spotřebu, ale i dobu ohřevu podle skutečného výkonu instalovaných topnic.

Václav Třetí:
Já zase dodám, že obvykle 40 až 50l  teplé vody stačí na 1 osobu denně. Také  záleží na tom, zda se myje nádobí ručně nebo v myčce a kolik se vaří.

Rozvodak:
Měli jsme DZD 200l, po 16ti letech odešlo těleso, měsíc na to relé. Po 20ti letech začal kapat okolo příruby.

Toť jediný servis. 1 topnice a 1 relé...
Tu dvoustovku jsme měli pro 4 osoby s tělesem 1,5kW/230V.
Dobrá věc byla, že to těleso DZD mají "suché".

Zdeněk Pikhart:
I mi máme doma Dražice 200l a 2kW těleso. Během 17 let jsem jednou měnil termostat.
4 lidi ho dokázali vybrat jen když byl velký úklid. Až odejde, budu ho měnit za menší, děti už odcházejí. Ani nechci vidět, jak je vevnitř obalený vodním kamenem a kolik sežere proudu navíc.

Rozvodak:
Citace: Zdeněk Pikhart  27.11.2018, 17:23

I mi máme doma Dražice 200l a 2kW těleso. Během 17 let jsem jednou měnil termostat.
4 lidi ho dokázali vybrat jen když byl velký úklid. Až odejde, budu ho měnit za menší, děti už odcházejí. Ani nechci vidět, jak je vevnitř obalený vodním kamenem a kolik sežere proudu navíc.

To nechtějte. Byla to docela fuška ho ve třech vynést úzkou chodbou a po schodech.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana