Jaké máte praktické zkušenosti s volbou objemu bojlerů?

<< < (12/12)

Vít Rotrekl:
Citace: Radek Červený  29.11.2018, 16:20

No to sice ano, to já také, ale bez distribuce a domů si ji musíme donést z elektrárny v kyblíku  ;D

No ja psal o kooupene kWh energie, ne o distribuci. To je samozrejme dalsi polozka na fakture.
Nicmene mam porovnani s mym predchozim bytem, kde bylo TUV, topeni, vareni na plynu a ted v novem byte mam vse na elektriku, a navic nejhorsi mozny zpusob vytapeni - primotopy. A celkova cena za el. eng + plyn na starem byte a elektrina v novem byte je +- stejna. Takze me odpada revize kominu, servis kotle, revize plynu. Takze ta elektrina bude v globalu o malinko levnejsi.
Ale to uz jsme mimo tema uplne.

Rozvodak:
Plyn mohou zavřít "kohoutem" a vedení může přerazit větev.
Navíc né všude je plynovod zaveden.
To zas mluví ve prospěch dříví a kámen. Na chalupě v horách si mohu vypomoci akumulačkama ale nemohu se na ně 100% spolehnout.

Pro elektrikář lepší elektrika, minimálně z pohledu servisu.

Jináč to vidím jako p.Červený. Klimoška co umí topit, udělá hodně služby. Jak se ukazuje v posledních letech, bude čím dál víc třeba chladit.

Radek Červený:
Citace: Vít Rotrekl  30.11.2018, 18:23

Takze ta elektrina bude v globalu o malinko levnejsi.
Ale to uz jsme mimo tema uplne.

Zajímavé a objektivní srovnání.
Já mohu srovnat jen s uhlím a dřevem. Topil jsem donedávna "autonomně" a nezávisle na padlé větvi či zavřeném kohoutu. Černé uhlí cca 10 000 za zimu + cca za 4 - 5 tis. dřevo. Dnes jedu za 3,5 mWh za topnou sezonu s cenou něco lehce přes dvě koruny za kWh. Bez práce, starostí, bordelu. A ze šopy na uhlí mám garáž na kola  (dance)

Rozvodak:
Citace: Radek Červený  30.11.2018, 19:48

Zajímavé a objektivní srovnání.
Já mohu srovnat jen s uhlím a dřevem. Topil jsem donedávna "autonomně" a nezávisle na padlé větvi či zavřeném kohoutu. Černé uhlí cca 10 000 za zimu + cca za 4 - 5 tis. dřevo. Dnes jedu za 3,5 mWh za topnou sezonu s cenou něco lehce přes dvě koruny za kWh. Bez práce, starostí, bordelu. A ze šopy na uhlí mám garáž na kola  (dance)

Ale zase jste musel propustit kotelníka, teď aby si hledal jinej flek  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana