Využijete BLACK FRIDAY ve sféře B2B?

<< < (3/6) > >>

Zdenek+:
Citace: Milan Hudec  18.11.2018, 17:27

Pro fungování slevy ať již má jakýkoli název je rozhodující uchopitelná hladina zboží beze slevy.
U másla 50před, v akci 30, 50po je to jasné.
U výrobku typu bunda jde spíše o pocit ušetření, bo mimo naprosto identifikovate lné a dlouho prodávané v široké síti obchodů nelze obvyklou cenu zjistit.
To platí i pro B2B.

A to je presne duvod, proc si retezce nechavaji vyrabet sve brandy a i treba sve modely televizi ,  ktere se sice v nicem nelisi, ale maji dve pismenka jinak, a spotrebitel si neporovna, kolik stoji jinde

Radek Červený:
Zajímavý článek na toto téma:
https://www.podnikatel.cz/clanky/eshopy-opet-kouzli-u-black-friday-s-cisly-jeden-z-nich-priznal-jak-slevy-dela/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Rozvodak:
Citace: Zdenek+  19.11.2018, 20:54

A neni spis podvod to, kdyz obchodnik muze dat na zbozi -60%? To znamena, ze na nem ma nehoraznou marzi ;-)

Nevidim duvod, aby racionalni podnikatel prodaval pod nakupni cenou se ztratou, ledaze se potrebuje zbavit nadlimitnich zasob a neprodejneho zbozi...

Jasný... Takovou to slevu - reálnou, dají asi jen v USA. Jenže tam je to řešení limitovaným počtem kusů...

U nás se čachruje s cenou, tak že deklarovaná sleva je 60% ale při dlouhodobém sledování může být třeba jen 2% nebo se dokonce stane že to stojí i o pár % víc než měsíc před slevou.

Za mě jen další nová "šmejdovina". Ale co, v týhle zemí se zlodějům a podvodníkům daří....

Jirka Š. Svejkovský:
Doporučená cena výrobce/dovozce je navržená tak, aby mohli prodejci nabízet "slevy". Neznám eshop, kde by nebyla přeškrtnutá "obvyklá cena" a nahrazena cenou nižší.

Už jsem si na ten podfuk tak nějak zvykl.

Pavel Horský:
Citace: Zdenek+  19.11.2018, 20:54

A neni spis podvod to, kdyz obchodnik muze dat na zbozi -60%? To znamena, ze na nem ma nehoraznou marzi ;-)

Nevidim duvod, aby racionalni podnikatel prodaval pod nakupni cenou se ztratou, ledaze se potrebuje zbavit nadlimitnich zasob a neprodejneho zbozi...

Pokud někdo vykřikuje "od pondělí do pátku na vás čeká fantastický Black Friday",  pak už jen v této větě něco pekelně smrdí. Pak si vymyslí původní cenu 16 000,-Kč a udá u výrobku cenu běžnou beze slevy a tu vydává za fantastickou slevovou.....s mrad se nám nechutně přihustil. A finálovka je pak, když se zástupce řetězce začne se zákazníkem hádat, že to tak není a přímo do učí mu tvrdí, že on je ten Bůh, který pro zákazníka dělá to maximum, že mu vlastně prodává zboží pod cenou, jenom, aby si získal jeho náklonnost.... ..smrad přímo k nevydržení a já se pak nedivím, že na takového ulhaného dobytka chtěl kolega Minařík plivnout.

Píšete, že nevidíte důvod, proč by podnikatel prodával své zboží se ztrátou.
Ono je to malinko jinak. Žádná ztráta se nekoná, jen se zboží prodá s menší marží, která se výdělečně utluče s množstvím prodaných věcí.
A hlavně.....pod nikatele nikdo do takové věci nenutí. Když nemá na to, aby se k zákazníkovi choval rovně, pak ať se do nějakých slev ani nepouští.

Já jsem doma za lhaní dostal vždy po držce. Rodiče to výsostně nesnášeli a stejně to cítím i já. A Black Friday v ČR je jen jedna velká lumpárna a lež. A kdo lže, ten i krade.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana