Lze se bránit výměně betonového sloupu vn za příhradový?

<< < (6/10) > >>

Vlado Konrád:
Citace: Radek Bedřich  01.11.2018, 19:26

Ad únosnost patek na betonovém stožáru - Projektant mi tvrdil, že betonový sloup sám o sobě by tam jako koncový sloup být mohl, ale že patky by ten tah neustály. Já si myslel taky, že patkami myslí to, čím je sloup kotvený do země a zeptal jsem se na to. Jeho odpověď byla, že patkami má na mysli konzole, které jsou na vrcholu betonového sloupu, na kterých je upevněno vlastní vedení (vodiče). Je to blbost nebo ne?

Znovu málo informácií. Ak tam bude ťažká konzola nebude problém a AlFe 50, 70, 95. Môže byť problém ak by sa vednie menilo za AlFe 110 s mech napätím 90MpA pri -5st.C. ALE
stačí znížiť mech napätie a je zo OK, bude len väščí priehyb. Teda riešiteľné to je ,  ak sa chce.
AlFe 1110 sa dáva len na kmeňové linky, toto na kmeňovú linku nevyzerá.

Vlado Konrád:
AlFe 1110 sa dáva len...  prieklep správne AlFe 110

Radek Bedřich:
Citace: Vlado Konrád  02.11.2018, 04:27

Znovu málo informácií. Ak tam bude ťažká konzola nebude problém a AlFe 50, 70, 95...

Na co všechno (s technicky spávnou formulací) se mám projektanta zeptat? Tedy, ohledně toho, jestli by náhodou místo příhrady nešel použít betonový sloup. Rád bych, aby z toho projektant poznal, že mám někoho, u koho si ověřuji jeho informace.

Je dostatečný tento dotaz? "Jako nové vedení má být použito AlFe 50, 70, 95 nebo AlFe 110? S jakým mechanickým napětím se zde počítá? Spadá rekonstruovaná část vedení vn mezi páteřní rozvody vn v dané oblasti?"

Ještě neco dalšího?

Vlado Konrád:
Stačí sa spýtať na prierez vodičov, ich typ  ,  ich počet (môže byť jedno ,  alebo aj  dvojpoťah ,  poprípade typ a prierez kábla môže- byť aj taká varianta) rozpon vedenia a prevýšenie medzi hlavami stožiarov. Spýtajte sa tiež, či stožiar bude kotevný. Nahrubo vám viem povedať či to pôjde s betónovým stožiarom, alebo je potrebný mrežák.

Emanuel Kocián:
Jak jste sám zmínil (realizace Elqa),  stavba už se nejspíše realizuje a nebo vbrzku co nevidět bude. To je faktický momentální stav. O čem se tedy v tomto stádiu chcete dohadovat s projektantem? Nemyslíte, že už je na to nějak pozdě? Projektant by vám k něčemu byl v době, kdy se to aktivně projektovalo, a měl možnost to nějak ovlivnit. Upravit projekt ještě před odevzdáním investorovi a tak. Ale tato doba už je pryč. Projekt už odevzdal - jinak by se na scéně neobjevil realizátor. V procesu už projektant figuruje patrně jen jako autorský dozor a po dokončení stavby dá na projekt palec, že ho lze považovat za dokumentaci skutečného provedení stavby.
Tahy, průřez, zda to je páteř a tak? Právně naprosto irelevantní okolnosti. Požadoval jste z té proběhlé schůzky zápis? Víte, s kým jste vůbec vše jednal? Zaslal jste oficiální stížnost na adresu investora? Provedl jste pro jistotu fotodokumentac i stavu? Zaměřil veškeré stávající cizí zařízení na vašich nemovitostech?
Co vlastně očekáváte, že se stane?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana