Lze se bránit výměně betonového sloupu vn za příhradový?

<< < (3/10) > >>

Radek Bedřich:
Na to, jestli to bude nově koncový sloup nebo i nadále pouze průběžný sloup, jsem se ptal hned zkraje. Nejsem z oboru, ale jako technikovi je mi jasné, že jinak vypadá namáhání průběžného a koncového bodu vedení.

Ano, je to něco jako Pyrrhovo vítězství. Zbavení se 3 sloupů vn na mém pozemku a souvisejících ochranných pásem a s tím souvisejících problémů je pro mne ale i přes ty náklady výhrou. Odpadne mi tak problém, kam umístit hospodářskou budovu pro chov ovcí, vysázení stromů bez omezení atd. Už dost komplikací mám s CHKO :) Nehledě na fakt, že případný prodej nemovitosti nezatížené vedením vn je taky plus.

Tomu všemu by se předešlo, kdyby projektant používal selský rozum, aspoň trochu měl empatii, prostě hned zkraje komunikoval s dotčenými vlastníky pozemků, kde dochází k nějaké pro ně citlivé změně. Výměna dřevěného za betonový nebo betonového sloupu za jiný betonový sloup asi nikoho normálního nepopudí. Ale vysoká příhrada místo betonu je vzhledový rozdíl jako nebe a dudy a vlastníka pozemku zajímá právě ten vzhled (krom ochranných pásem, rozježděného pozemku apod.). Ale to chci asi moc, co? Možná, že pro příště se konkrétní projektant z tohoto poučí...

Vlado Konrád:
Skvelé, že sa vám to podarilo. Tú prekládku vedenia by som na Vašom mieste napadol tiež.
Nie ste to vy, kto investíciu vyvolal, a rekonštrukciu skryli za niečo iné
Postaviť nový mrežák na súkromnom pozemku je iná káva. A to vám ešte nepovedali, že v rámci dobrých vzťahov vám vykopú jamu cca 4,5x4,5x2m a nalejú 20m3 betónu. Proste projektant si chcel ušetriť prácu a EON tiež. Chceli sa vyhnúť stavebnému konaniu, a ťarche v katastri. Zdá sa ,  že moje body 3 a 5 platia  :(
Ak s prekládkou kábelového  vedenia nebudú súhlasiť, tak  natvrdo. Požiadal by som o zaslanie projektu rekonštrukcie (ak chcú súhlas musia vám ho poskytnúť) a odmietol by som ich pustiť na pozemok. Aj keď by som mal. Vynútiť si to môžu len súdnou cestou. A tam by sa im veľmi ťažko dokazovalo, že táto "rekonštrukcia" je rekonštrukcia.
A nemáte ani  istotu, že to staré  vedenie pôjde naozaj dole. Vyjadrenie že raz v samostatnej akcii to zdemontujú ,znamená o jeden deň skôr ako nekonečno.

Fuk Tomáš:
Citace: Vlado Konrád  30.10.2018, 03:59

...v rámci dobrých vzťahov vám vykopú jamu cca 4,5x4,5x2m a nalejú 20m3 betónu.
A zbývajících 20 m3 vyplní čím?

Radek Bedřich:
Citace: Vlado Konrád  30.10.2018, 03:59

Skvelé, že sa vám to podarilo. Tú prekládku vedenia by som na Vašom mieste napadol tiež.

Jakože bych jim řekl, že překládku vn kabelu si zaplatí oni sami a příhradový stožár postaví ne na mém pozemku, ale na pozemku obce, protože já s výměnou betonu za příhradu nepovolím a nepovolím jim ani vstup na pozemek?

Upřímně, takhle od stolu se to radí jednoduše, ale v reálu je to horší. Nikde nemám jistotu, že případné (i soudní) spory bych vyhrál. Abych do tohoto šel, muselo by to být podloženo něčím konkrétním a neprůstřelným, co ve sporu uspěje. Odpovídá má situace nějakému konkrétnímu precedensu, paragrafu, předpisu apod.? Je zde někdo opravdu fundovaný ? Rozhodnutí našich soudů je navíc nejisté, i když to je podloženo právem...

Vy byste do toho sporu šel s tím, že to nakonec může dopadnout tak, že vám tu příhradu dle rozhodnutí soudu naskonec na Vašem pozemku postaví a nebo, že příhrada bude jinde (na pozemku obce),  ale ponechají vám tam ten stávající betonový sloup i se stávající odbočkou do kabelu vn?
Navíc, jakákoli další komunikace s EON (ochranná pásma, výjimka, potřebuji s nima řešit ještě vedení nn) by byla zablokovaná.

Radek Bedřich:
Mě by ještě zajímalo, jak to, že jinde je koncový betonový sloup nadzemního vedení vn, od kterého dále pokračuje zemní kabel a u mě to takto udělat nejde.

Asi toho projektanta ještě popíchnu a zeptám se ho na to. On mi totiž na schůzce tvrdil, že betonový sloup jako takový by ten tah koncového sloupu vydržel, ale patky na betonovém sloupu by ten tah už neustály.

Hm, jestli to ale není tím, že tomu koncovému betonovému sloupu předchází jeden betonový sloup a za ním je příhradový sloup (s další nadzemní odbočkou jinam). Co myslíte, je to tím? Je to vidět zde:
https://mapy.cz/zakladni?x=16.7490408&y=49.2856394&z=18&pano=1&pid=47518274&yaw=1.971&fov=1.571&pitch=0.118&source=muni&id=6140&q=b%C5%99ezina

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana