Lze se bránit výměně betonového sloupu vn za příhradový?
František Šohajda:
Citace
Na Vašom mieste by som počkal na projektovú dokumentáciu a zatiaľ by som dal odmietavé stanovisko
Pokud to bude ve veřejném zájmu, asi moc neuděláte.
PS: Kdyby to každý odmítl, tak nemáme elektřinu nikdo a svítíme petrolejem! ;D
Vlado Konrád:
Cit:
V jediném dokumentu, který mám od projektantů, je informace, že obnova bude provedena výměnou stávajících sloupů za nové, patřičně dimenzované, ve stejném umístění a trase a bez změny vzhledu.
Právě kvůli tomu popisu jsem proti tomu nic neměl. A najednou přijdou s příhradovým sloupem,
Pán sa nebráni rekonštrukcii ani nemôže a nechce aby ostatní svietili petrolejkami. Naviac meniť chcú stožiar ktorý menili pred desiatimi rokmi, teda z pohľadu životnosti včera ,za MR. To má svoj dôvod a pán chce vedieť aký. Na to má určite právo . Zmena technického riešenia je stavba a nie rekonštrukcia
Zdenek+:
Citace: Jiří_Hrubý 24.10.2018, 17:41
Jak jste správně vydedukoval, jediný, kdo ví, proč tam má být stožár, je projektant.
Sám jsem docela zvědav na zdůvodnění, ale určitě to nebude nějaký naschvál či rozmařilost...
vs: zástupce EONu nevěděl anebo projektant nevěděl, proč tam stožár je?
Ten příhraďák zabere větší plochu na pozemku, tak máte možná nárok na kompenzaci?
Radek Bedřich:
Takže je po schůzce na místě činu s EON, Eling jako projektanti a Elqa jako realizace. Shrnu to:
- K mé výhradě, že uvedli nesprávnou informaci v jediném dokumentu, který o akci mám, že nové sloupy budou stejného vzhledu. Odpověď: dřevěný nebo betonový nebo příhradový sloup, to vše oni berou jako stejný vzhled. Informován jsem byl dle legislativy dostateně. Celkově formální přístup aneb "Jste mi ukradený. Co byste proboha chtěl? Nashledanou.". Jestli by to bylo právně napadnutelné a mohlo to nějak zvrátit akci, to nevím a ani neřeším (je to zbytečné).
- Na dotaz, proč najednou příhradový sloup. Odpověď: Protože to bude nově sloup koncový a vše za ním se má v další samostatné akci rušit. Zásadní informace, která to všechno vyjasňuje. Zaráží mě jen to, že tento fakt mi nesdělil přímo PM na straně EON, se kterým jsem se o tom už minulý týden opakovaně bavil a ptal jsem se ho na důvody výměny sloupu a i na to, jestli bude vedení vn pokračovat nad zemí dál ve stávajcí nebo nějaké nové odbočující trase.
Takže problém je vyjasněn. Při diskuzi ještě padaly různé návrhy co s tím. Zde musím kvitovat přece jen pozitivní přístup (až na projektanta). Možná proto, že na schůzce byl i starosta, kterého to taky netěšilo. BTW, dohromady tam na nás dva se starostou bylo snad 12 lidí :)
Navrženo bylo osazení nižšího příhradového sloupu. Původní byl zbytečně vysoký, jak se na místě ukázalo.
A úplně nejlepší varianta, že by daný (dnes betonový, nově navrhovaný koncový příhradový) sloup zcela zmizel z mého pozemku a nově by příhradový sloup byl osazen o 1 sloup dříve na pozemku obce a v konečném stavu by se stal sloupem koncovým. Zde si budu ale muset zaplatit přeložku kabelu vn o 60 m od sloupu na mém pozemku (ke kterému vede vn kabel nyní) k tomu sloupu na pozemku obce, který by byl nově koncovým sloupem. Blbě se to popisuje. Příští týden se o tom rozhodne. Vím, že mě to bude stát peníze, ale zbavil bych se nakonec veškerého vedení vn na mém pozemku, což je výhra.
Co říci na závěr? Nevyplatí se házet flintu do žita a je nutné hájit svou pozici. Několikrát jsem jim slušně ale tvrdě opakoval, že jsem nebyl dříve řádně informován (to vytáčelo projektanta) a tudíž časové a jiné problémy (např. již byl objednaný příhradový sloup) nejsou mým problémem, že nechci realizaci blokovat, ale že se snažím najít pro všechny kompromisně vyhovující řešení. Tak snad to dobře dopadne.
Jiří_Hrubý:
Opěrný bod jako opěrný bod. Nutno podotknout, že ne každý chápe rozdíl mezi sloupem a stožárem (novináře nevyjímaje), snad i proto je komunikace vedena jak je...
Vidíte, byl v tom tedy přecijen záměr, ale opět, ne každý chápe o co jde a proč se to děje.
Víc "šťouravých" jako vy a asi by se to hnulo, ale jak říkám, většina nerozlišuje vn, nn, sloup, stožár, střešník...
Utrpěl jste jakési Pyrrhovo vízězství. Zbavíte se stožáru, ale těch 60m vás bude stát pomalu jak nový auto. Je fakt, že pokud za to čistý pozemek stojí, není co řešit...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana