Jak revidujete spotřebitelem instalované LED pásky?

<< < (4/7) > >>

Radek Červený:
Ono je to asi Honzo jedno, zda se jedná o RD či komerční provoz. Problematika je to na hraně, to je fakt, zařízení je na malé napětí, ale při volbě nevhodného zdroje i zde hrozí průšvih, o montáži do hořlavých hmot nemluvě.
Proto jsem se ptal na zápalnou teplotu. Obecně se musí led uchladit někde do 65°C, pak dochází k jejich nenávratnému poškození. Pokud je zápalná teplota materiálu vyšší, asi bych to neřešil, protože profil musí být navržen tak, aby uchladil patřičný deklarovaný výkon pásku do... a do této limitní teploty.

Pavel Horský:
Citace: Miroš Jan  24.09.2018, 10:56

Dotaz jsem pochopil tak, že se jedná o RD. :)

A v RD se pravidelné revize nemají provádět? Nechápu Tvoji odpověď.

Jan Franěk:
Z mého pohledu: Provedu revizi po nap. zdroj LEDek, s tím že mě krom jiného zajímá správné uložení nap. zdroje a jeho vlastnosti.
Dále postupuji tak, že pokud nejsem sám tvůrce tohoto díla, upozorním na to že to on musí deklarovat potřebné vlastnosti, případně návod k montáži či návod k používání.
Pokud jsem výrobcem, mám z toho následné povinnosti dané zákonem. Ale čeho se bát? Vhodný bezpečnostní zdroj, dobře uložený a LED pásek v Al profilu k tomu určeném. Doma jsem si to testoval a po cca 1h svícení, nepřesáhla teplota profilu cca 48 °C u pásku 9,6W/1m, zafrézovaném v dřevotřísce (kuch. linka)

Souhlasím s tím že je to trochu v legislativním vakuu, ale zas takovej problém to asi není a nějak se to vyřešit dá.

František Šohajda:
Nevím, co chcete na LED pásku na 12V revidovat??
Nebavím se o zdroji !

To jako by jste dělal při revizi spotřebičů dle ČSN 33 1600,ed.2 revizi na myš od PC?? (dance) (dance)
(ale i takoví se najdou co to dělají!! Je to někdy až k pláči!  ;D ;D  >:D)

Jak píše kol. Schwarz
Pod 50V už musíte mít jiný bod ŽL. Na běžný ŽL co máme všichni  Revize,montáže......... a zkoušky toto nesmíte dělat!! Ani revize!!
Je to na pokutu od ŽL! Už jsem to zažil u nouzových svítidel na 3,6V baterie!Napoprvé bylo uděláno TY,TY,TY !! ;D ;D ;D

Miroš Jan:
Citace: Pavel Horský  24.09.2018, 12:18

A v RD se pravidelné revize nemají provádět? Nechápu Tvoji odpověď.

Pavle, na základě čeho, chceš v RD, provádět pravidelné revize?
Pokud si ji zákazník objedná, no budiš.
Takže, pokud budou splněny relevantní požadavky na montáž SV na hořlavé podklady, nemám s tím problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana