Jak revidujete spotřebitelem instalované LED pásky?
Pavel Horský:
Citace: Rozvodak 23.09.2018, 21:09
A co napsat že vývod pro svítidlo je osazen lustrsvorkou?
Trafo a ledky si nainstalovali až po revizi...
Je to sice alibismus, ale také se to tak dá napsat. Jen tak ale vyplašíte investora a ten si určitě bude přát, abyste ho seznámil s tím, proč nelze a nebo proč nechcete lištu s LED zrevidovat. Pak třeba zjistíte, že zrevidovat jde a budete jen za pitomce. Dá se tomu rovněž vyhnout rozsahem revize, ale opět tu můžeme narazit na dotaz, zda je LED pásek v pořádku a proč ho nechci zrevidovat.
Miroš Jan:
Páni kolegové, proč si přidělávat starosti?
Já v revizi uvádím, světelný vývod pro svítidlo na stropě, ukončen lustrsvorkou. ;)
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 24.09.2018, 07:35
... dotaz, zda je LED pásek v pořádku a proč ho nechci zrevidovat.
Dalo by se diskutovat o tom, jestli se zařízení se jmenovitým napětím výrazně menším než 50V má posuzovat a revidovat jako VTZ.
A pak se podívejte do ČSN 33 2000-7-715, ed.2 a zkuste odhadnout kolik LED pásků nevyhovuje...
Obávám se, že by nebylo jednoduché najít nějaký plně vyhovující (zle)
Pavel Horský:
Citace: Miroš Jan 24.09.2018, 07:53
Páni kolegové, proč si přidělávat starosti?
Já v revizi uvádím, světelný vývod pro svítidlo na stropě, ukončen lustrsvorkou. ;)
A co budeš psát u pravidelné revize?
Revizní technik, který byl před tebou napsal, že je instalován LED pásek a je vše OK a ty napíšeš, že je vše zakončeno čokoládou?
Co ti na to řekne provozovatel, kterého bys měl se vším seznámit?
"Pane Miroši, jak je možné, že to před pěti lety prošlo a vy to teď chcete napsat tak, jako že tam nic není?"
Chovejme se trošku profesionálně.
Jsme technici, musíme umět věci logicky obhájit a zdůvodnit a nedělat si přitom ostudu :-)
Miroš Jan:
Dotaz jsem pochopil tak, že se jedná o RD. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana