Měl by být proudový chránič pro pohon venkovní brány?

<< < (4/6) > >>

Pavel Horský:
Normy striktně nařizující asi nikde nenajdeš :-)  Kde je napsáno, že nemohu udělat elektroinstala ci bezpečněji, než je doporučeno v normě? A to je pořád dokola.
Pro mě.....brána je v nebezpečném prostředí a tudíž vyžaduji její napájení přes FI a nemusím to nikomu zdůvodňovat. Já to tam prostě chci a pokud se to někomu nelíbí, rád to přenechám někomu, kdo to bez FI vyprojektuje a pak třeba i zreviduje.

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  05.09.2018, 08:40

Pokud to bude nějaká dílna nebo garáž a vrata budou jedinou možností úniku, tak by to mělo jít nouzově otevřít i zevnitř, abych při výpadku napájení nemusel čekat jestli mě někdo najde...  ;)

To snad ani nejde koupit, vrata bez nouzového otvírání zevnitř. Ubastlit se dá samozřejmě cokoli.

Juraj Rojko:
Já bych jen poznamenal, že u brány není potřeba příliš panikařit. Vybavení chrániče při správně provedené instalaci není příliš pravděpodobné a pokud by k tomu přeci jen došlo, tak někdo, kdo dokáže přelézt bránu či plot se vždy najde. U garážových vrat je to jiné.

Jan P:
Proběhl jsem nabídky, pohony se záložní baterií nejsou problém, ovšem měl bych jednu otázku - existuje nějaké zařízení (nejlépe do rozvaděče),  které by mne upozornilo (akusticky?) na to, že je shozený jistič/chránič pro bránu? Vzhledem k tomu, že je to extra okruh a byla by tam záložní baterie, mohu na shozený jistič přijít až potom, se se vybije baterie.

Samozřejmě brána/plot jde přelézt (máme to 150cm),  u dětí, u kterých nefunkčnost brány řeším nejvíce při návratu domů, je to minimální problém, narozdíl ode mne, jelikož bych beztak zůstal viset za gatě.

Pavel Horský:
Ano, jednoduše dobře instalované relé z jehož výstupu bude napojen nějaký akustický modul by to nádherně vyřešil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana