Měl by být proudový chránič pro pohon venkovní brány?
Jan P:
Právě že nemám branku. Kdyby ano, vůbec bych neřešil jestli se vrata otevřou nebo ne.
Původně jsem chtěl dělat branku v bráně, ale vzhledem k malé výšce nemůže mít kolem rám a volně zavěšená branka způsobuje pouze problémy v kombinaci s el. pohonem vrat - nějaká pružina ji musí vracet zpět (nepříjemné na procházení), seřízení 4 pantů na jednom křídle,.....
Lepší je to u posuvných bran, tam jde branka udělat luxusně.
David Hruda:
Je to sice OT, ale přijde mi velice nepraktické plánovat vstup tak, že pro každý průchod budete muste otevírat bránu.
Fuk Tomáš:
Citace: Jan P 07.09.2018, 06:02
Původně jsem chtěl dělat branku v bráně, ale vzhledem k malé výšce nemůže mít kolem rám...
Výška 150 cm snad poskytuje dostatečný prostor pro nouzový vstup.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan P 07.09.2018, 06:02
Původně jsem chtěl dělat branku v bráně, ale vzhledem k malé výšce nemůže mít kolem rám a volně zavěšená branka způsobuje pouze problémy v kombinaci s el. pohonem vrat - nějaká pružina ji musí vracet zpět (nepříjemné na procházení), seřízení 4 pantů na jednom křídle,.....
No, když rozdělíte to křídlo třeba 1:3 a ten krátký díl u kuny protilehlé pohonu bude k tomu většímu upevněn systémem dlouhého čepu, kdy budou před rozříznutím navařeny trubky délky ca 20cm na střídačku na pevnou a pohyblivou, to celé bude začepováno tyčí z hlazenky, je vyřešena tuhost. Proti pohybu se to dá zajistit horizontální tyčí a nahoře účkem s dírou pro zámek. Takhle se to běžně dělalo u "mechanických bran" když měl někdo jen vrata a chtěl i vrátka.
Další možnost, jednodušší, je udělat U rám, s jednou stojnou, na které budou panty a na druhé straně záchyt konvenčního zámku. Chce to jen použít trochu masivnější spodní jekl, aspoň 3mm stěnu. Pak to bude vypadat jako jeden uzavřený rám a jeden otevřený. Kroutit se to nebude, protože strana pantů vrátek bude dostatečně vyztužená. Zavírání branky není problém vyřešit mechanickými panty se samozavírací pružinou.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana