Může prodlužka způsobovat shození jističe?

<< < (2/4) > >>

Jan P:
Další zjištění - půjčil jsem si prodlužku do 5p zásuvky 400V (5x2,5 cca. 15m),  která má na konci kombinovanou zásuvku a dělá to stejný problém, shodí 3f jistič B16

První zmiňovaná prodlužka je ok snad - kabel jsem kupoval nový, vidlice i zásuvka je nějaký pogumovaný ABB, na koncích jsem lisoval dutinky, nikde nic skříplého. Odpor by seděl na všech vodičích.

Přitom míchačka má motor 2200W a nedělá to ani když ji pořádně naložím a zapnu. Oproti kladivu, které stojí jen svojí vahou na betonu (ani nemusím zatlačit).

Tomáš Žabka:
Problém bude se záběrovým proudem kladiva, standardně se tento problem objevuje i u jednoho typu rozbrušovaček Makita 230mm. Vaš problém vyřeší jen delší kabel (větší odpor) a nebo nějaký soft start. Pokud by jste kladivo používal na stále stejném místě, tak bych řekl výměna jističe z B na C, ale to je u zákazníků nemožné. Zkuste si koupit ještě jednu prodlužku 30m 3x1,5 (v Hornbachu ji maji za dobrou cenu tuším nějakých 800kc)

Martin sediiik:
Asi by to chtělo pořádné proměření, jak elektroinstala ce, tak prodlužováku i nářadí.

Zapojení několika prodlužováků za sebou není úplně dokonalé řešení...

Jan P:
Kladivo má pozvolné spuštění, nerozběhne se úplně hned naplno.

Prodlužkám z obchodů s potravinami a zahradníma potřebama se vyhýbám, ale pokud by to mělo být jediné řešení ... zkusím od někoho půjčit.

Jinak na začátku jsem zapomněl doplnit, že elektrika je rok stará (novostavba).

Milan Hudec:
Že by?
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,39989.0.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana