Má cenu se předzásobit k zákazu halogenových žárovek?

<< < (6/9) > >>

Jan Franěk:
Citace: Radek Červený  03.09.2018, 12:33

Osobně toto vidím jako zbytečnou paniku, jako tomu bylo u edisonek. V podstatě se edisonky prodávají dál, jen za trojnásobnou cenu. V podstatě to splnilo lobby výrobců, kterým se nechtělo vyrábět žárovku za 7 korun.  ............

Jo, psal jsem o tom samém.

Vidím ale že zákaz žárovek, ať s ním nesouhlasím sebevíc, podstatně vlastně urychlil vývoj kvalitnějších a výkonějších LED čipů.
Vlastně mi vadí spíš to, že jsou nám pomalu a nenápadně diktovány věci, o kterých  bych si rád rozhodoval sám, protože to beru jako část mých osobních svobod.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  02.09.2018, 10:52

Když ony jsou prokázány případy, kdy se musí něco zakázat aby se vůbec kdy docílilo globálního efektu.

Takže účel světí prostředky, že.

Václav Třetí:
Jak jsem již kdysi napsal, svoboda mého rozhodnutí by měla být svatá.

Proč nikdo za c.k. a za I. rep. nezakazoval drogistovi v elektrifikovan é obci nebo městě prodávat petrolej a svíčky? Nebylo to třeba. Ti chytřejší na to, že je elektrika bezpečnější a jednodušší v používání přišli brzy, ti ostatní o trochu později...

Dnes si každý úředník v Bruselu myslí, že je chytřejší než CML(Centrální Mozek Lidstva - viz tel. seriál Návštěvníci). Zakazuje, zakazuje a zase zakazuje cokoliv, co ho napadne.

EU by se měla vrátit někam na úroveň EHS a začít znovu, pomaleji, zodpovědněji a s větší rozvahou. Současný stav je neudržitelný a pokud se něco nezmění, nezůstane jen u Brexitu.

P.S. Používám stále na určitých místech obyčejné žárovky a ještě dlouho budu, někde nemají prozatím rovnocennou náhradu. Žárovky typu Filament LED jsou dobrou náhradou, avšak ne pro všechna použití. Úsporky se zářivkovými trubicemi jsem vyzkoušel a velice brzy opustil, s vyjímkou nejdražších typů to bylo obvykle smetí, co mnoho neušetřilo a hodně zlobilo.

Martin Novák:
Citace: Miroslav Minařík  27.08.2018, 22:35

Vzpomínám si jak vBrně byl nedostatek Naturalu. Lidé se předzásobovali tak, že ten benzín skladovali ve vaně v koupelně.
 o:-)
Pak mouka, káva, žárovky ...
Není nakonec lepší se na to úplně vykašlat? Už nemáme dálnopis, telegram, gramofon, magneťáky a čert ví, co ještě. Když za 50 let někomu budete popisovat problém předzásobování čehokoliv, nikdo neuvěří.
 (dance)

Mirku, dokud budou eurourednici a jejich prastene regulace (a pred nima komuniste, coz je vlasne skoro totez),  do te doby se budou lidi predzasobovat cimkoli. Tam kde to ma smysl svitim uz docela hodne let usporkou nebo LEDkou. A svitil jsem nima jeste v casech, kdy to nebylo od eurosojuzu povinny. Ale fakt mi unika smysl toho mit usporku treba na pude, kam jdu jednou za tyden a kde se mi za tu minutu co tam jsem ani poradne nerozsviti, nebo si porizovat drahou LED na zachod, kde svitim 20 minut denne. A co uplne, ale uplne odmitam je porizovat si za nekolik tisic LED namisto halogenu, ktery mi sviti u garaze asi 15 minut tydenne (a i to jen v zime) jen proto, ze mi to naridi nejaky d.bil z Busselu

Jiří Schwarz:
Citace: Martin Škopek  02.09.2018, 11:54

Ono toto nařízení není jenom o žárovkách, ale mj. i o výbojkách atp. Díky tomu už bylo dosaženo nemalých úspor ve veřejném osvětlení,  ...

A přesně za tohle bych někoho zabil!
Některé provedení svítidel (ono asi bude záležet i na umístění) jsou hnusný antibezpečnost ním prvkem pro provoz na veřejné pozemní komunikaci, protože oslňují, svým silným světlem snižují citlivost oka řidiče a ten může přehlédnout nějaký důležitý tmavý detail např. v podobě chodce v tmavém oblečení

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana