Má cenu se předzásobit k zákazu halogenových žárovek?
Milan Hudec:
Náhodou s vysavači to byl od EU super tah, v kobercích roztoči, záda hospodyněk v řiti, duševní stav se také zhorší, profitovat bude kdopak?
Další návrh: (můj)
Elektrické vrtačky ruční max.50W.
Vrtací kladiva SDS plus max.100W
Vrtací kladiva SDS max. max 200W
Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec 29.09.2018, 20:56
Náhodou s vysavači to byl od EU super tah, v kobercích roztoči, záda hospodyněk v řiti...
S těmi vysavači by bylo možná jediné dobré souhlasit, ze všech omezení co vymysleli v Bruselu. Příliš výkonný vysavač je pouze teplovzdušný ventilátor. Žere elektriku a topí, vysává mnohdy hůř než méně výkonné, ale promyšlenější typy.
Roztoče vysajete i daleko méně výkonným vysavačem, ale musíte mít hlavně potřebnou filtraci. Záda hospodyněk trpí příliš silným vysavačem také, zejména pokud neumí používat regulaci. Příliš přisátou hubici ke koberci nelze posouvat jinak než nadměrnou silou. A pokud používají pouze přisávání falešného vzduchu, tak se z vysavače stává perpetum mobile naruby.
Kdysi jsem na internetu narazil na pojednání odborníka od fy. Elektrolux a ten tvrdil, že výkony vysavačů jsou u nových typů příliš velké, že optimum je kolem 1000W. Bylo to dávno před tím, než v Bruselu začali omezovat všechno možné včetně vysavačů.
Vysavače patřící ke kvalitativní špičce si vystačí i s výkony ještě menšími než jsou povolené!.
Nakonec ještě jedna myšlenka. Před mnoha léty, když se zde začaly za neuvěřitelné peníze prodávat vysavače, co z bytu udělají co se týká čistoty, operační sál, jsem na toto téma hovořil s mojí velice dobrou známou a také výbornou lékařkou. Její názor byl, že toho, kdo alergiemi netrpí, to může při dlouhodobém používání poškodit. Odolnost organismu klesne natolik, že alergie vznikne. Zajímavé také je, že před nedávnem proskočila světem zpráva vědců z nějaké americké university, že přílišná čistota škodí. Ta moje známá to věděla již na začátku 90. let.
Jiří_Hrubý:
Je fakt, že ten výkonový deficit tolik netrápí renomované výrobce.
Asi největší ztráty jsou stejně na špatně vyřešené filtraci či ucpaném filtru výdechu.
Ovšem když jsem při očistě vozidla zjistil, že ten eurosajuzem schválený vysavač ten jemný prach ze sedaček prostě nedostane, usoudil jsem, že holt nebudu smýšlet tak zeleně a použiju průmyslový karcher.
V pravidelně udržované domácnosti ten nízkovýkonový vcelku stačí, ač někdy je ten deficit znatelný. Třeba k odsávání při vrtání do zdi je nedostačující. Pořád platí v přeneseném smyslu slova že "objem nenahradíš".
Co je nadměrné čistoty týče, je to fakt. Známá si vychovala ze zdravých dětí tzv. skleníkové děti, trpící lehčím astmatem a alergiemi. Organismus, který nemá možnost se seznámit s rozličnými patogeny průběžně, je velmi zaskočen, narazí-li na ně nárazově.
S roztoči to taky není nak horký, ne všichni jsou vyloženě škodliví, pouze jejich přítomnost zdůrazňovaná prodejci na makrofotografi ích může u důvěřivějších jedinců způsobit podobnou histerii, jako blízkost linky vn a výš sto metrů za chalupou.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana