Je v pořádku instalace aktivního jímače na objektu zařazeného do LPS II?

<< < (3/4) > >>

Pavel Horský:
Stačí se podívat na webové stránky některých firem, zabývajících se montážemi ochrany před bleskem a přepětím. Kolikrát žasnu, jak si někdo může dát jako svoji prezentaci paskvil, který nevyhovuje základním normativním požadavkům. Vše pramení z jejich neznalosti o problematice jejich podnikání a to je velice smutné. Laik pak vidí fotografie s krásně vytvarovaným drátem do pravého úhlu a teče štěstím, jakého že to našel borce, který mu provede jeho hromosvod. Nemůže však tušit, že blesk neteče cestou, kterou mu mnohdy zvolíme. Základem je zapnout hlavu a u práce přemýšlet. To zřejmě bolí.

Jiří Schwarz:
Citace: Zdeněk Friedrich  16.08.2018, 11:03

...
Zajímavější a podnětnější (hlavně pro laiky) by bylo zveřejňování objektů, které jsou chráněny před působením blesku v souladu s platnými předpisy a LPS tam instalovaly firmy o kterých nikdo neví. ;)

Už jsem si myslel, že jsem našel, že to je konečně budova, kde po rekonstrukci je dobře hromosvod včetně oddáleného jímače u izolovaného držáku antén...
Že bych to dával za vzor že to jde udělat...
Pak jsem popošel abych to viděl z jihu...
Ne, to není možné! Kdo celkem slušný hromosvod tak zprasil naprosto špatně osazenou fotovoltaikou?  (zle)

Vít Rotrekl:
Citace: Jiří Schwarz  16.08.2018, 16:07

Ne, to není možné! Kdo celkem slušný hromosvod tazk zprasil naprosto špatně osazenou fotovoltaikou?  (zle)

Otazka co bylo drive. Jestli hromosvod nebo FVE. Osobne si myslim ze hromosvod. A za nejakou dobu namontovali panely. Celkem bezny. Taky nam to na jednom nasem hromosvodu udelali. Bohuzel, jestli se nepletu, tak investor nechtel nic resit. Mel platnou revizi od hromosvodu a platnou revizi od FVE. Ze ta revize byla provedena x let pred tim nez se vybudovala FVE ho nezajimalo...

K tematu. Je to sice smutny, ale je me to sumak. Jak v tom nejsem nejak zainteresovane j, tak je me to volny. Mozna ode me sobecky, ale proc chtit nekomu zadarmo pomoci, kdyz o to stejne nestoji?

Miroslav Revús:
Nech sa na to pozriete s ktorejkoľvek strany, štatistika zásahov bleskom je proti nám.
Na to množstvo objektov bez bleskozvodu alebo s nevyhovujúcim bleskozvodom je počet zásahov do nich mizivý.

Petr Pěčonka:
Dobrý podvečer pánové,

jsem teď na jedné stavbě, kde jsi investor vybral aktivní jímač. Jedná se o velkou stavbu. Projektant na otázku, kdo bude revidovat aktivní jímač odpověděl, že realizační firmy, které realizují nebo dodávají aktivní hromosvody mají revizní techniky, kteří to zrevidují.

Co na to jako hlavní subdodavatel elektra mám říct? Plánované jsou dva svody s drátu Cu 8.

Nevím jak se k tomu postavit

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana