Proč nefunguje kotel připojený na napěťový měnič?
Fuk Tomáš:
Citace: Michal Švanda 11.07.2018, 15:51
... problém je v chybějícím uzemnění a prý to dělají Vailanty a Prothermy kotle všechny.
...
Setkal se někdo s něčím podobným? Pomohlo by uzemnění PEN za měničem připojením na domovní PEN rozvod (TN-S)? Měřením odporu mezi N a PEN za měničem se mi zdá, že nejsou uvnitř spojeny, takže za měničem by byla IT síť. Bylo by takové zapojení něčím rizikové?
Rigorózní řešení problému je ve třech krocích:
1) kotel samozřejmě uzemněn
2) oddělovací trafo pro kotel (ovšem s průchozím PE vodičem)
3) na sekundáru trafa přes odpor (tuším cca 100 kΩ - 1 MΩ - pozor na jeho napěťovou zatížitelnost!) přizemněn “N” vodič do kotle. (Samozřejmě za trafem není skutečný N vodič, myslím tím ten přívodní vodič do kotle, který při stávajícím provozu na síť je N.)
Tuším že Junkers má dokonce potřebné trafo s tím odporem v katalogu právě pro tyto případy. A jestli mě paměť neklame, jsou tam ty odpory dva v sérii, právě kvůli napěťové zatížitelnosti .
Michal Švanda:
Citace: Fuk Tomáš 12.07.2018, 08:53
Tuším že Junkers má dokonce potřebné trafo s tím odporem v katalogu právě pro tyto případy. A jestli mě paměť neklame, jsou tam ty odpory dva v sérii, právě kvůli napěťové zatížitelnosti .
To je informace, kterou bych nalezl v tomto vlákně, do něhož nemohu?
Michal Švanda:
Citace: Michal Švanda 12.07.2018, 10:26
To je informace, kterou bych nalezl v tomto vlákně, do něhož nemohu?
Asi neumím dávat linky. Takže postaru http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,36468.0.html.
Čestmír Kubáček:
Zaměřte se na Fázi na výstupu měniče. Nejspíš ji otáčí. Tedy při provozu síť je fáze vlevo, provoz baterie vpravo. Kotel vyhodnotí chybu. Možností jak to vyřešit je udělat krátkou prodlužku kde si otočíte zpátky postavení hnědá, modrá. Jen to znamená zapojit ji pokaždé při výpadku.
Fuk Tomáš:
Citace: Čestmír Kubáček 12.07.2018, 10:57
Zaměřte se na Fázi na výstupu měniče. Nejspíš ji otáčí. Tedy při provozu síť je fáze vlevo, provoz baterie vpravo. Kotel vyhodnotí chybu.
Přiznám se bez mučení, že takovou UPS jsem ještě neviděl. Výstup bývá plovoucí, žádné L+N tam není, jen L1+L2.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana