Jaké jističe jsou vhodné pro servery v racku?

<< < (2/7) > >>

ACEOF ACES:
V tomto případě by možná mohly být vhodné třípólové jističe D1A, póly zapojit do série.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Bocek  29.05.2018, 20:49

... Snížením impedance podstatně snížíme zkratové proudy a značně zvýšíme selektivitu mezi vstupním jističem B16A a pojistkou na příklad 1,6A
...

Promiň mi tu drzost, ale máš tam překlep.
Snížení zkratových proudů dosáhneme naopak zvýšením impedance

Maroš Klein:
V súvislosti s vhodným výberom trafa to skôr vidím na prijateľné obmedzenie skratových prúdov. :)

chysky77:
Výborně,  (poklona)  všem, tohle je diskuze, kterou jsem potřeboval!

On je v racku ještě trochu problém s místem, potřeboval bych se vejít do tohoto https://www.lancomat.cz/4933-ral9005-instalacni-panel-s-din-listou-a-krytem-19-cerny-ral9005-p11825/. Vejde se tam 16 jističů, což by mi počtem vyhovovalo.

Pokud bych chtěl volit méně robustní řešení, než jaká zde navrhujete a vrátil se zpět jen k jističům, měl bych volit 1A C jistič, 2A B jistič, nebo 3A Z jistič?

Z Vašich příspěvků mám pocit, že je to prašť jako uhoď. Pokud dojde k velkému zkratu, vždycky to odnese 16A jistič, takže je jakýkoli jistič špatné řešení. Potřeboval bych volbu pro to nejméně špatné řešení.

Pochopil jsem správně, že nejlepší by byla keramická pojistka? Existuje nějaké řešení na DIN lištu, kde by taková pojistka nezabírala moc místa? Potřeboval bych, aby zabírala pokud možno pozici stejně velkou, jako běžný jistič.

Díky. že mi věnujete čas.

Jiří Schwarz:
- pojistky - dělá se cosi, co je velké jako jistič (1 klasický modul nebo 3moduly při 3f provedení)),  najde se to pod označením pojistkový odpojovač.
Otázkou zůstává jakou pojistku použít, aby vydržela co má a vypadla když je třeba. Porovnávat vypínací charakteristik y pojistky a jističe a řešit tak selektivitu nemusí být jednoduché

Např. B16 musí vypadnout při 80A, může už při 48V
Při 230V bychom se museli dostat se impedancí kolem 5 Ohmů, aby B16 držel, pak by B6 nebo C2 měl spolehlivě vypadnout.

Co se dá nebo nedá čekat od jističů a jak moc je NEreálná selektivita jištění u běžných modulárních provedení jističů se dá vyčíst z katalogů výrobců, hezky to mají borci z Orlických hor v Příručce elektrotechnik a - jistící přístoje I  nebo je na webu dohledatelné několik dokumentů podobných jako tento:
http://www.mbest.cz/wp-content/uploads/2013/01/T1.4-JISTI%C4%8CE.pdf

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana