Lze na elektroměrovém rozvaděči instalovat 3f 32A zásuvku?

<< < (7/8) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  25.05.2018, 12:16

Jako hlavní vypínač slouží pojistky v přípojkové skříni  ;)

Za svůj život jsem ještě opravdu nepotkal RT, který by vyžadoval v RE hlavní vypínač a že už jsem toho viděl a zažil opravdu dost.

A ještě ke všemu se tu bavíme o schématu v zapojení jednoho odběrného místa, což ale vlastně nehraje ani roli.

Pojistky v HDS jsou hlavní vypínač objektu a ne hlavní vypínač rozvadeče. Žádný RT nemohl dodnes vyžadovat hlavní vypínač v RE,když to PP dříve neumožňovaly.
Citace: Miroš Jan  25.05.2018, 12:39

Takže neuznáváš přiložená schémata v PPN jako závazná?
Zopakuji, zapojení elektroměráku, s hlavním vypínačem, a následně s jističem před elektromněrem, je prostě blbost. :D

Neřekl jsem,že schėmata neuznávám.Jeji ch závaznost je přesně definována v textu před těmi schématy.Jestl i je hlavní vypínač v RE blbost,tak precedentně může být blbost i v jiném rozvaděči.Tako vý vypínač může třeba nahrazovat Total stop místo pojistek v HDS.

Miroš Jan:
Citace: Radim Strycharski  25.05.2018, 13:01

Pojistky v HDS jsou hlavní vypínač objektu a ne hlavní vypínač rozvadeče. Žádný RT nemohl dodnes vyžadovat hlavní vypínač v RE,když to PP dříve neumožňovaly. Neřekl jsem,že schėmata neuznávám.Jeji ch závaznost je přesně definována v textu před těmi schématy.Jestl i je hlavní vypínač v RE blbost,tak precedentně může být blbost i v jiném rozvaděči.Tako vý vypínač může třeba nahrazovat Total stop místo pojistek v HDS.

Tak ten vypínač nemůže nahrazovat TOTAL STOP >:(
Já jsem na tento název  >:(
Proč by měl mýt, elektroměrový rozvaděč, hlavní vypínač?
Apropo, je mě úplně šumák, jestli elektroměrák má a nebo nemá hlavní vypínač. Pokud tam bude, e rozvaděč není odsouhlasen pro dodavatele el. energie, tak nic neměřím, a odcházím. ;)

Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski  25.05.2018, 13:01

Pojistky v HDS jsou hlavní vypínač objektu a ne hlavní vypínač rozvadeče.

Takže pokud vytáhnu pojistky v HDS, není vypnutý rozvaděče RE? Co je ještě zapojeno před ním? Nemohu si pomoci, ale v případě elektroměrovéh o rozvaděče jaksi postrádám logiku hlavního vypínače.

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  25.05.2018, 13:28

Takže pokud vytáhnu pojistky v HDS, není vypnutý rozvaděče RE? Co je ještě zapojeno před ním? Nemohu si pomoci, ale v případě elektroměrovéh o rozvaděče jaksi postrádám logiku hlavního vypínače.

To ano,ale smysl hlavního vypínače rozvaděče spočívá v tom,že je součástí toho rozvaděče.Např íklad je tu výhoda,že lze vypnout přívod do jističe před elektroměrem,aniž by se musela otvírat HDS.Legální otevření HDS je, jak známo, spojeno s jistými podmínkami.

Miroslav Revús:
Primárne elektromerový rozvádzač neslúži na zabezpečenie vypnutého stavu objektu v čase nepoužívania, ale na meranie odberu.
Vypnutie sa má zabezpečiť v prívodoch hlavných rozvádzačov. To však neznamená, že v elektromerovom rozvádzači hlavný vypínač byť nesmie, len mi to pripadá ako pekná blbosť a zbytočnosť.
Aby mohol slúžiť na vypnutie objektu v krízovej situácii, musel by byť kedykoľvek prístupný a správne farebne označený. To však znamená, že ho vypnúť môže ktorýkoľvek okoloidúci, čo je nežiadúce.
A pre vypnutie pri práci v elektromerovom rozvádzači si každý oprávnený elektrikár vie vybrať predradené poistky a bezpečne ich uschovať.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana