Lze na elektroměrovém rozvaděči instalovat 3f 32A zásuvku?
Miroš Jan:
Citace: Radim Strycharski 25.05.2018, 11:00
Tak třeba podle připojovacích podmínek ČEZu tam být může. ;)
Radime, zatím jsem takový elektroměrák nevidel. Popravdě řečeno, je to další spínací prvek, který je tam nanic. :(
Ano, dle oddílu 8. PPN, je tam uveden, ale ve schématech, tam nikde není. Takže co jesprávně?
:D
Pavel Horský:
Nechápu, proč by tam měl být ještě vypínač :o
Se špatně prodávají, že se cpou před hlavní jistič? :D
Radim Strycharski:
Citace: Miroš Jan 25.05.2018, 11:17
Radime, zatím jsem takový elektroměrák nevidel. Popravdě řečeno, je to další spínací prvek, který je tam nanic. :(
Ano, dle oddílu 8. PPN, je tam uveden, ale ve schématech, tam nikde není. Takže co jesprávně?
:D
Závaznost schémat je, pokud vím, pro zapojení měřicích zařízení, ne pro kompletní výbavu rozvaděče. To by těch schémat muselo být víc.
Citace: Pavel Horský 25.05.2018, 11:30
Nechápu, proč by tam měl být ještě vypínač :o
Se špatně prodávají, že se cpou před hlavní jistič? :D
Tak od věci to úplně není. Kdejaký RT často prudí, když v rozvaděči nenajde hlavní vypínač a elektroměrové hnízdo s osmi elektroměry a osmi jističi nemusí mít hlavní vypínač? To mi připadá jako rozpor.
Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski 25.05.2018, 12:02
Tak od věci to úplně není. Kdejaký RT často prudí, když v rozvaděči nenajde hlavní vypínač a elektroměrové hnízdo s osmi elektroměry a osmi jističi nemusí mít hlavní vypínač? To mi připadá jako rozpor.
Jako hlavní vypínač slouží pojistky v přípojkové skříni ;)
Za svůj život jsem ještě opravdu nepotkal RT, který by vyžadoval v RE hlavní vypínač a že už jsem toho viděl a zažil opravdu dost.
A ještě ke všemu se tu bavíme o schématu v zapojení jednoho odběrného místa, což ale vlastně nehraje ani roli.
Miroš Jan:
Citace: Radim Strycharski 25.05.2018, 12:02
Závaznost schémat je, pokud vím, pro zapojení měřicích zařízení, ne pro kompletní výbavu rozvaděče. To by těch schémat muselo být víc.
Takže neuznáváš přiložená schémata v PPN jako závazná?
Zopakuji, zapojení elektroměráku, s hlavním vypínačem, a následně s jističem před elektromněrem, je prostě blbost. :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana