Proč se netočí ventilátor v digestoři, když má v sérii zapojenu spínací část relé?

<< < (3/4) > >>

Jirka Údržbář:
Dobře, že máte odsávání z digestoří oddělené od odsávání z WC. Nevadí tolik změna podtlakového odsávání na přetlakové (nebudete si foukat vzduch z WC do digestoře).

Kostěj Nesmrtelný:
Jirka Š: Teď si to odskáču, ale mám střední elektro průmyslovku :) Ano udělal jsem botu a nevěděl jsem že vstupní impedance na relé bude vysoká. A sypu si popel na hlavu. Dokonce jsem měl i §50, ale je už to nějaký ten pátek.

Kdybych chtěl vyrobit malý napěťový zdroj pro ten jistič tak tam dám odpor. Jistič potřebuje min. 12V, motorem teče cca 1A, takže to je 12W ztráta na tom odporu, takový malý topení. To není cesta. Napadá mně dát tam zenerovu diodu nebo malé trafo. Nebo hallovu sondu k tomu kabelu, to má výhodu že by to bylo galvanicky oddělené, ale zase bych potřeboval nějaké vlastní napájení (2x9V baterie by stačila, ale už jsou to věci navíc). Jen momentální nápady

Na rovinu říkám že nic z toho bastlit do 230 nebudu. Tu hallovu sondu bych mohl, ta není na 230. Ale nejradši bych kdybych mohl na tu DIN lištu vedle relé dát něco jiného co mi vyrobí vhodné napájecí napětí.

Díky za rady
__
  Vláďa

Fuk Tomáš:
Citace: Kostěj Nesmrtelný  11.04.2018, 10:28

Kdybych chtěl vyrobit malý napěťový zdroj pro ten jistič tak tam dám odpor. Jistič potřebuje min. 12V, motorem teče cca 1A, ...

Vaše mudrování nad napájením cyklovače malým napětím, když onen je konstruován i pro napájení 230 V AC, mne fascinuje. V kombinaci s označením onoho přístroje “jistič” jsou snad další komentáře zbytečné  ;D

Juraj Rojko:
Zenerovu diodu? Malé trafo? Nezlobte se, ale nevypadá to, že byste chápal funkci těchto součástek. Moc se mi nechce za těchto okolností jakkoli radit, ale protože tuším, že vás stejně nic nezastaví, tak alespoň jeden tip, který vám umožní to realizovat relativně bezpečně a bez zásahu do výrobku: proudové relé. Ale vážně byste to měl nechat na někom, kdo na to má znalosti. Elektro není ani tak o funkčnosti, jako o bezpečnosti a vy plavete už v té první, mnohem snazší části.

Zdeněk Lamáček:
Citace: Jirka Údržbář  10.04.2018, 22:37

Dobře, že máte odsávání z digestoří oddělené od odsávání z WC. Nevadí tolik změna podtlakového odsávání na přetlakové (nebudete si foukat vzduch z WC do digestoře).

Tak v tom s Vámi nesouhlasím. Máme také dvě trubky a když zapnu digestoř a vypnu centr. odsávání (máme je synchronizovan é),  fouká mně to do koupelny a na WC. Bydlím v 5. patře ze sedmi, takže to vytváří přetlak pravděpodobně i sousedům nad námi. Změna podtlakového systému na přetlakový jen v některých bytech je velký problém vždy. Dojde obvykle k demontáži regulátorů průtoku a tím k rozvážení celé soustavy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana