Proč se netočí ventilátor v digestoři, když má v sérii zapojenu spínací část relé?
Kostěj Nesmrtelný:
Díky všem!
Miroslav Revús: To bude ono. Mám to zapojené v sérii s motorem. To znamená v jednom okruhu zdroj, spínač motor a relé. Schéma nakreslím.
Jan Franěk:
AD1 - jestli je zákaz to nevím, je to možné. Ale protože to už chvíli řeším tak vím že mají digestoř s vlastním odtahem naprosto všichni. Těsně než jsme se stěhovali tak prováděli rekonstrukci střechy. Já jsem zkoušel jestli centrální odtah funguje a nefungoval tak jsem dal vlastní digestoř. Teprve nedávno jsem přišel na to, že při rekonstrukci prohodili dráty k motorům na střeše. Rok to nechodilo a nikdo si toho nevšiml.
AD2 - co je ochrana před sirkou nevím, ale když držíte spínač tak se motor vypne. To možná bude ono. Ptal jsem se místního elektrikáře a je to aby nezůstal zapojený motor non-stop třeba celý den.
AD3 - ano digestoř jsem rozebral.
Miroslav Hlaváč:
Myslíte si že když jste Kostěj Nesmrtelný že se můžete hrabat ve Vyhrazeném Technickém Zařízení? Což elektrické zařízení je.
Máte k tomu oprávnění?
Raději si zavolejte elektrikáře než ublížíte sobě,osobám vám blízkým nebo i cizím.
Jirka Údržbář:
Máte ve stoupačce jednu vzduchotechnic kou trubku (společnou pro odsávání digestoře, koupelny a WC), nebo 2 vzduchotechnic ké trubky (jednu pro WC a koupelnu, druhou pro digestoř)?
Kostěj Nesmrtelný:
Miroslav Hlaváč: Uznávám že moje přezdívka v tomto kontextu může působit dráždivě :) Ale všechny mé pokusy o registraci s reálným jménem selhaly. Jsem rád když vím co a jak funguje a myslím že rizika znám. I když jsem udělal chybu je to pořád v rámci mé tolerance. Ono zavolat si odborníka taky není vždy výhra. Odborníci tu měsíc hledali proč se nespouští nucený odtah a až když jsem se vloupal do rozodné desky tak jsem zjistil že jsou dráty křížem. Odborníci mi tu (bohužel za mé nepřítomnosti) vyrobili servisní dvířka 20x20 mimo hlavní uzávěr vody. Odborníci mi tu natahali ethernet kde kabely nevedou signál. Vaši výtku neberu na lehkou váhu, jen že to není vždy tak lekhé.
Jirka Údržbář: Máme dvě trubky, jedna pro koupelnu a jena pro kuchyň. Na to jsem se ptal prý se to asi na střeše spojuje, ale víc nevím. Znamená to něco?
Děkuju
__
Vláďa
Jirka Š. Svejkovský:
Teorie obvodů se vyučuje na učilištích, na maturitních oborech a na vejšce. Dokonce ve fyzice na gymnáziích.
Co si myslíte, že nastane, když do serie se spotřebičem vložíte jiný spotřebič? Asi něco přestane fungovat. Pokud nemáte spočítané úbytky napětí na všech spotřebičích, nevíte, co děláte. A je jedno, jestli je to malý, nebo velký spotřebič.
Zkoušíte bruslit na rybníce, o kterém nevíte, jak tlustý led jej pokrývá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana