Jak přizemnit bod rozdělení TN-C pokud dům nemá zemnič?
František Šohajda:
Rozumné přizemění je...
Ale musí to jít technicky. Třeba byt v 10.patře paneláku asi těžce technicky napojíte na zemnič.
V RD by neměl být až tak velký problém.
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 21.02.2018, 11:15
Ale musí to jít technicky. Třeba byt v 10.patře paneláku asi těžce technicky napojíte na zemnič.
V RD by neměl být až tak velký problém.
Zřejmě právě proto to není že musí, ale že se doporučuje. Ale to je opravdu opakující se a nekonečné téma. ;)
IM:
Citace: Štefan Beláň 20.02.2018, 23:05
Stanovená povinnost není ale je doporučeno v ČSN 33200-4-41 ed. 2 i ed. 3 v čl. 411.4.2
POZNÁMKA 2 Doporučuje se, aby ochranné vodiče (PE a PEN) byly uzemněny v místě vstupu do budovy nebo provozovny. Přitom se berou v úvahu proudy odváděné tímto uzemněním z nulového vodiče.
Vaší citací z ČSN jste potvrdil můj názor, že se nejedná o obecně platný požadavek na uzemnění bodu rozdělení PEN na PE a N. :)
Radim Strycharski:
Citace: Milan Illek 21.02.2018, 11:56
Vaší citací z ČSN jste potvrdil můj názor, že se nejedná o obecně platný požadavek na uzemnění bodu rozdělení PEN na PE a N. :)
Nikdo tady nepíše o obecně platném požadavku, ale nanejvýš tak o obecně platném doporučení. Tazatel nepíše, že bod rozdělení přizemnit musí, ale že ho přizemnit chce, což je chvályhodné.
IM:
Citace: Radim Strycharski 21.02.2018, 12:16
Nikdo tady nepíše o obecně platném požadavku, ale nanejvýš tak o obecně platném doporučení. Tazatel nepíše, že bod rozdělení přizemnit musí, ale že ho přizemnit chce, což je chvályhodné.
Nevyjadřoval jsem se pouze k otázce v titulku, ale k obecně opakovanému mýtu, zde v diskuzích, o uzemnění bodu rozdělení. Česky rozumím, netřeba vysvětlovat! :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana