Jaký máte názor na nový požadavek článku 411.3.4 ČSN 33 2000-4-41 ed.3?

<< < (9/19) > >>

J Lhava:
Citace: Milan Illek  31.12.2017, 12:11

V době souběhu platnosti norem mohu postupovat při projektu dle svého uvážení, s tím rizikem, že dojde-li k prodlení a v době revize již starší vydání bude neplatné, bude třeba případných úprav projektu.
Jenže to není riziko projektanta, předvídat, jak dlouho bude trvat realizace (jestli vůbec).

Citace: Milan Illek  31.12.2017, 12:11

Jinak ale, dle kvalifikovanýc h osob, by měl projekt být řešen vždy dle nového vydání (viz. např. Ing. Kutáč - hromosvody).
No jo, jenže zase je to jen názor jednotlivce.
Chybí tady ale argumentační základ proč by to tak mělo být.
Protože postup podle nové normy může mít dopad do investičních nákladů.
A bezdůvodně je navyšovat (protože někdo říká, že mám postupovat podle nové normy) je podle mě argumentačně neudržitelné.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hlavatý.  31.12.2017, 13:25

Jenže to není riziko projektanta, předvídat, jak dlouho bude trvat realizace (jestli vůbec).
No jo, jenže zase je to jen názor jednotlivce.
Chybí tady ale argumentační základ proč by to tak mělo být.
Protože postup podle nové normy může mít dopad do investičních nákladů.
A bezdůvodně je navyšovat (protože někdo říká, že mám postupovat podle nové normy) je podle mě argumentačně neudržitelné.

Je na projektantovi, aby investora seznámil s výhodami a nevýhodami obou variant, aby tento mohl učinit kvalifikované rozhodnutí. Co víc byste chtěl?

Jan Bocek:
Přístup k ČSN pro nové předplatitelé je od 15.12.2017 uzamknutý.
Až do doby převedení na nový subjekt.....

K tomu je asi zbytečné cokoliv komentovat.

J Lhava:
Citace: Fuk Tomáš  31.12.2017, 13:41

Co víc byste chtěl?
Odůvodnit požadavek, že po vydání nové normy je potřeba u nových projektů postupovat už podle ní i přes to, že existuje přechodné (zpravidla několikaleté) období platnosti původní a nové normy. Podle mě je to jen zbožné přání, nikoli povinnost.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Hlavatý.  31.12.2017, 15:40

Podle mě je to jen zbožné přání, nikoli povinnost.

Není to ani zbožné přání, ani povinnost, ale doporučení, vycházející ze zásady, že je lepší zůstat na té bezpečnější straně, než balancovat na hraně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana