Proč se v některých spínacích zásuvkách spíná pracovní nulový vodič?
Merick Kir:
To Skipala Petr:
Pozoruhodne! Mohl byste prosim nakreslit ilustrativni schema? Myslím pro lepsi pochopeni.
Štefan Beláň:
TO: Skipala
Můžete prosím uvést, jak zjistím který z konců topných spirál je začátek a který konec, a jaký to má vliv na funkci?
Já osobně do nevím a ani nepoznám! ::)
Daniel Veceřa:
Citace: Štefan Beláň 20.12.2006, 22:01
TO: Veceřa
Ocituji část z ČSN 33 2180 čl. 3.8:
"Jednopólové vypínání silových obvodů spínači je dovolené jen ve světelných obvodech do 250V a do 1000W a v obvodech jejichž jeden pól je spojen se zemí.
To pan Beláň> nevím jestli byl můj dotaz nevhodný, ale přibyl mi mínus v karmě, takže asi ano. Ale stejně si myslím, že vždy je v TN-C i TN-C-S jeden z pracovních vodičů spojen se zemí. A vypínač na středním vodiči mi připadá špatně jen pro 3 fázový spotřebič.
Petr Skipala:
Citace: Administrátor fóra, čistič 23.12.2006, 15:32
To Skipala Petr:
Pozoruhodne! Mohl byste prosim nakreslit ilustrativni schema? Myslím pro lepsi pochopeni.
Zde je náčrt.Omlouvám se za špatnou kvalitu,ale musel jsem trochu improvizovat-nemám skener.
Zdenek Hejčl:
Hmmm, zajímavé a u automatické pračky není termostat provozní a havarijní ? Ten nedovolí překročení teploty vody, nehledě na to, že konstrukce topného tělesa má dráty pro připojené na spirálu až ve vodě pračky. A zkrácením spirály dojde ke zvýšení příkonu, nárůstu proudu a podstatnému zkrácení životnosti tělesa , pokud nevybaví dříve jistič.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana