Proč se v některých spínacích zásuvkách spíná pracovní nulový vodič?

<< < (5/7) > >>

Merick Kir:
To Skipala Petr:
Pozoruhodne! Mohl byste prosim nakreslit ilustrativni schema? Myslím pro lepsi pochopeni.

Štefan Beláň:
TO: Skipala

Můžete prosím uvést, jak zjistím který z konců topných spirál je začátek a který konec, a jaký to má vliv na funkci?
Já osobně do nevím a ani nepoznám!  ::)

Daniel Veceřa:
Citace: Štefan Beláň  20.12.2006, 22:01

TO: Veceřa

Ocituji část z ČSN 33 2180 čl. 3.8:

"Jednopólové vypínání silových obvodů spínači je dovolené jen ve světelných obvodech do 250V a do 1000W a v obvodech jejichž jeden pól je spojen se zemí.

To pan Beláň> nevím jestli byl můj dotaz nevhodný, ale přibyl mi mínus v karmě, takže asi ano. Ale stejně si myslím, že vždy je v TN-C i TN-C-S jeden z pracovních vodičů spojen se zemí. A vypínač na středním vodiči mi připadá špatně jen pro 3 fázový spotřebič.

Petr Skipala:
Citace: Administrátor fóra, čistič  23.12.2006, 15:32

To Skipala Petr:
Pozoruhodne! Mohl byste prosim nakreslit ilustrativni schema? Myslím pro lepsi pochopeni.

Zde je náčrt.Omlouvám se za špatnou kvalitu,ale musel jsem trochu improvizovat-nemám skener.

Zdenek Hejčl:
Hmmm, zajímavé a u automatické pračky není termostat provozní a havarijní ? Ten nedovolí překročení teploty vody,  nehledě na to,  že konstrukce topného tělesa   má dráty pro připojené  na spirálu až ve vodě pračky. A zkrácením spirály dojde ke zvýšení příkonu, nárůstu proudu a podstatnému zkrácení životnosti tělesa ,  pokud nevybaví dříve jistič.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana