Proč se v některých spínacích zásuvkách spíná pracovní nulový vodič?

<< < (6/7) > >>

Zdenek Hejčl:
Omluvám se termostat by to nevypnul to je pravda. špatně jsem se podíval. Ale ostatní platí. A pokud se nemýlím tělesa jsou instalována na gumové těsnění, aspoň já to tak mám v pračce.

Štefan Beláň:
TO: Večeřa
Citace: Daniel Veceřa  24.12.2006, 11:39

To pan Beláň> nevím jestli byl můj dotaz nevhodný, ale přibyl mi mínus v karmě, takže asi ano. Ale stejně si myslím, že vždy je v TN-C i TN-C-S jeden z pracovních vodičů spojen se zemí. A vypínač na středním vodiči mi připadá špatně jen pro 3 fázový spotřebič.

Na Vaše dotazy jsem již nereagoval, protože si myslím, že se ptáte na věc, na kterou jsem jednoznačně odpověděl, a tak bych se jen opakoval.  :-\

Proč vám přibyl mínus v karmě to nevím, a nechápu, proč to dáváte do souvislosti se mnou?  :-[

Jaroslav Kořínek:
Pane Skipalo, váše malůvka je zajímavá, leč jsem nepostřehnul ochranný prvek to je dvoupolový prvek - thermopojistka ve vašem obrázku a dále pak na termostatu to je ok. To vše když zapojím na spirálu tak to bude funkční. To ,  co jste uvedl je jen Vaše nějaká teorie - v praxi jsem se s podobným způsobem nesetkal.  Proč to tvrdím? Vámi kreslený zkrat může být v bodu A i v bodu B. Co když dojde k průrazu v bodu C,nebo G? Zkuste laboratorní cvičení žáka odborného účiliště: zdroj 240/24 ,  kovový pásek jako obal, spirálu, křemičitý písek, ampermetr, voltmetr a podle vaší předlohy to zapojte. No a to je vše. O výsledcích pokusu nás neprodleně informujte. Díky.

Jiří Bilík:
Citace: Daniel Veceřa  24.12.2006, 11:39

To pan Beláň> nevím jestli byl můj dotaz nevhodný, ale přibyl mi mínus v karmě, takže asi ano. Ale stejně si myslím, že vždy je v TN-C i TN-C-S jeden z pracovních vodičů spojen se zemí. A vypínač na středním vodiči mi připadá špatně jen pro 3 fázový spotřebič.

Je to sice staré téma, ale chybí tu jasné uzavření. Ano, jeden pol je vždy spojen se zemí, ale pokud nevíte který (a to v tomto případě nevíte),  musíte vypínat oba. Jinak může nastat situace, že vypínáte ten, který je spojen se zemí, a to norma výslovně zakazuje.

Čestmír Kubáček:
Nepodovil se někdo tomu nákresu? Ať umístím fázi kamkoliv, doleva nebo doprava, vždy bude za jističem. Takže ať vede z vidlice faze hňedou nebo modrou, ať se vyzkratuje kdekoliv, vždy bude zkzat za jističem proji zemi, vodě, čemukoliv. Tedy nemá ani podle obrázku 2 jak co shořet

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana