Jak řešíte neustálé požadavky na nové revize spotřebičů od jednoho subjektu?
Pavel Horský:
Citace: David Hruda 08.12.2017, 12:51
Podle mého názoru by se měla první revize na nové věci provádět až po uplynutí první lhůty pro danou věc.
Na posledních zkouškách přednášel inspektor TIČR, který se dostal i k tomuto tématu. Revidovat či nerevidovat nové spotřebiče před jejich uvedením do provozu?
Pamatuji si jeho slova......... .........
"pánové, sekretářka si koupí v marketu lampu na stůl do kanclu. Při nastupování do vozu nechtěně přiskřípne kabel lampy do dveří a poškodí izolaci. V kanceláři pak může být její poslední životní činností zapojení lampy do zásuvky pod stolem."
Vím, zřejmě šance 1:X miliónům, ale život dokáže napsat ještě horší scénáře a proto je potřeba myslet i na tuto situaci.
Takže revidovat něco po dvou letech provozu....... ...to se mi tedy z hlediska bezpečnosti ale vůbec nelíbí.
David Hruda:
Pavle, takhle to přece nejde brát. Uděláš revizi a sekretářka kabel za půl hodiny přejede kolečkem od židle a poškodí izolaci. Nebo ji na kabel spadnou nůžky. Nebo bude zalévat kytky a naleje do ní vodu.
Úplně všechny alternativy nejde pokrýt.
Jan Franěk:
Ne že bych nesouhlasil Pavle, ale taky je potřeba si uvědomit že revize mají rizika podstatně snížit, ne zcela úplně odstranit. To prostě nejde. Pokud je taková lama že nepozná poškozený kabel, není svéprávná a nemá ani par. 3, nebo 4 vyhl. 50. Při školení na tyto pár. O tom mluvím dost podrobně a předpokládám že i ostatní kolegové.
Pokud budu chtít riziko vynulovat, ustřihnu přívodní kabel. ;D
Nebo provedu revizi před každým použitím protože mohla kabel poškodit kancelářskou židlí, přivřenim do dvířek skříňky, šuplíku stolku a podobně. Často jsou kabely skříplé mezi stolem a stěnou.
2 roky jsou opravdu dlouho, ale revidovat nový zrovna rozbalený spotřebič je blaznivina
Pavel Horský:
Citace: David Hruda 11.12.2017, 07:58
Pavle, takhle to přece nejde brát. Uděláš revizi a sekretářka kabel za půl hodiny přejede kolečkem od židle a poškodí izolaci. Nebo ji na kabel spadnou nůžky. Nebo bude zalévat kytky a naleje do ní vodu.
Úplně všechny alternativy nejde pokrýt.
No to je pravda :)
František Šohajda:
Mám podobný případ!
Revize el. spotřebičů-prodlužka -více zásuvka, všechno donesli na jedno místo , kde jsem to revidoval.
Na třetí den volali, že prodlužka (bouchla)....Došel jsem se podívat a co nevidím,prodlužka pod umývadlem, jak umývali hrnky a nádobí kapala do ní voda a vyhořela od vlhkosti.
Klasická pod jističem 16A/B.(zásuvka)
Dali si jí tam sami!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana