Jak řešíte neustálé požadavky na nové revize spotřebičů od jednoho subjektu?

<< < (5/5)

Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk  11.12.2017, 08:08

2 roky jsou opravdu dlouho, ale revidovat nový zrovna rozbalený spotřebič je blaznivina

Přístupy provozovatele mohou být různé. Ve firmách s velkým množstvím spotřebičů  a PP a OP to obvykle správcové řeší s 12 měsíčními lhůty. S revizi nově pořízeného spotřebiče jsem se málo setkal a můj osobní názor je v úrovni "békoviny". V jednom velkém státním adm. podniku to řeší správce (IT sítě) tak, že má ve skladě náhradní PP, OP, zdroje, NB, varné konvice...) a to nechává zrevidovat v termínu revize. Mají cca 4000 položek. Lhůty jsou stanoveny jen 12 měsíců. To si správce IT dal sám do zadání. A má klid....

Ve většině firem,kde máme nasmlouvané revize spotřebičů, si nové spotřebiče označí pořadovým číslem ID, jak již píše JF v jiném příspěvku. Myslím, že to je racionální cesta.
A Auditory jejich školení a VŠ také nezbavuje blbosti....a měli by používat hlavu.

Ptal jsem se jej ( toho správce),  proč si to nereviduje a nekontroluje sám. Nikdo by mu to nezaplatil.... a nemůže se přihlásit do výběrového řízení. Proč by se do toho tlačil....a nakoupil na zkoušku řadu nejlevnějších PP a OP a proměřovali jsme PE na 10 A. Polovinu jsme vyřadili....u PP byl vodič PE nepřivářen k pásku, ale jen nějak přilepený!! Při 10 A se z toho "spoje" začalo kouřit. A protože měl NB samé značky HP, tak poznal, že šmejdy ( no made in) se nevyplatí kupovat.

ACEOF ACES:
Citace: Pavel Horský  08.12.2017, 11:31

...
Od té doby mi ředitel volá s požadavkem na revizi u každého nového spotřebiče či prodlužováku.
Já tedy přijedu, zreviduji, vystavím kartu a odjedu. Pak vystavím fakturu, která zahrnuje náklady na dopravu včetně času stráveného při dopravě, revizi spotřebiče s jeho označením a vystavením karty.
Pak si připadám při revizi prodlužovacího kabelu nebo spotřebiče za pár korun jako zloděj ...

Ví vlastník té hudební školy o těchto praktikách?
Aby to nemělo dohru u soudu.

Jan Franěk:
Vlastně toho ředitele tak trochu chápu. Někde se dozvěděl nějaké informace o revizích, kde ho postrašili a jako na ředitele na něj pak hodili o velkou odpovědnost, které se nějak chopil. Řekněme že mnohem lépe než jiní ředitelé. Vlastně to odpovídá tomu že naše společnost nějak blbne a vše řešíme tak nějak  ode zdi, ke zdi. Tedy v extrémech jak na jednu, tak druhou stranu. Buď revize neřešíme, nebo jen naoko, nebo revidujeme i baterii do náramkových hodinek.
Znám takovou jednu Ředitelku MŠ. Ta přesně dle mnoha různých nařízení od mnoha úředníků, má zpracováno kde co. Třeba i předpis na používání mobilního telefonu, nebo přístroje (jednoho) na pevné lince. Malá MŠ pro cca 20 dětí, ale s papíry jako by měla 20 tříd o 30ti žácích. Nechápu kde berou čas na to věnovat se dětem, což se jim prozatím docela dobře daří.

Pokud by si to nechal vysvětlit, navrhnul bych mu třeba čtvrtletní návštěvy s tím, že bych provedl tyto revize vždy najednou. Tobě by se ulevilo časově a jeho by to vyšlo podstatně levněji. Vím ale že s některými je velmi těžká domluva  o:-)

Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk  12.12.2017, 05:30

Pokud by si to nechal vysvětlit, navrhnul bych mu třeba čtvrtletní návštěvy s tím, že bych provedl tyto revize vždy najednou.

Přesně tak to provedu. Díky za cenné názory.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana