Jak vypínat cirkulační čerpadlo na TUV při odchodu z domu?

<< < (2/4) > >>

Jan Franěk:
Je více možných způsobů jak cirkulační čerpadlo ovládat, aby neběželo pořád. Tlačítko s časovačem je pouze jeden z možných způsobů. A rozhodně si nevzpomínám že by se muselo čekat na teplou vodu. Právě proto se to přece dělalo.
Osobně by mi nestalčilo to řešit pouze zámkem ve dveřích.

Lubomir Veselka:
jako dočasné řešení si myslím že mikrospínač v zámku dveří není špatný napad ja mam tímhle zpusobem provedenou signalizaci zamčených dveří cca 30 let a funguje to v podstatě bez problému a nebo jako další nahradni řešení s pouze častečným komfortem jsou spínačky :'(

František Kabát:
Osobně jsem řešit spínání čerpadla spínacími hodinami. Mám vyzkoušeno, že poměr 15min/15min úplně stačí. Lze to tedy nastavit tak, aby byla teplá vody, když je někdo doma.

Marián Jelínek:
Citace: František Kabát  04.12.2017, 14:59

Osobně jsem řešit spínání čerpadla spínacími hodinami. Mám vyzkoušeno, že poměr 15min/15min úplně stačí. Lze to tedy nastavit tak, aby byla teplá vody, když je někdo doma.

No tak spínacími hodinami to samozřejmě jde a klidně stačí 2 minuty běhu na každou půlhodinu a v noci nic. Ale mně jde o to, jak to úplně vypnout, když nejsme doma.

Patrik Mlynar:
Viem si predstavit aj detekciu odberu navliekacim prudovym trafom, v beznej domacnosti, ak nik nie je doma, budu tam len obcasne zopnutia mraznicky / chladnicky plus kludovy odber roznych adapterov a zdrojov.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana