Jak vypínat cirkulační čerpadlo na TUV při odchodu z domu?

<< < (3/4) > >>

Vít Rotrekl:
Citace: Patrik Mlynar  06.12.2017, 09:24

Viem si predstavit aj detekciu odberu navliekacim prudovym trafom, v beznej domacnosti, ak nik nie je doma, budu tam len obcasne zopnutia mraznicky / chladnicky plus kludovy odber roznych adapterov a zdrojov.

No, to by muselo být ale hodně citlivý. Neboť si neumím představit jak by ten hlídač detekoval například rožnutí jednoho LED svítidla s příkonem např. 3W, což by by při 230V bylo cca 0,13A...

Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl  06.12.2017, 21:37

...jednoho LED svítidla s příkonem např. 3W, což by by při 230V bylo cca 0,13A...

Nechci prudit, ale šel jsem přeměřit odběr 4W LEDky z Dálného Východu, a multimetr mi hlásí 0,037 A  ;)

Vít Rotrekl:
Citace: Fuk Tomáš  07.12.2017, 01:36

Nechci prudit, ale šel jsem přeměřit odběr 4W LEDky z Dálného Východu, a multimetr mi hlásí 0,037 A  ;)

Utekla me jedna nula... 0,013A podle jednoducheho P=UxI. Ve skutecnosti to bude asi tak jak pisete. Diky za opravu.

Patrik Mlynar:
Nie je dolezita presnost merania prudu ani prevodova charakteristik a, len detekcia odberu, citlivost sa da dosiahnut vacsim poctom zavitov na sekundari a filtracia moznych poruch je vecou dalsieho spracovania.

Petr Dub:
Citace: Marián Jelínek  01.12.2017, 11:30

Díky, něco takového jsem hledal a nenašel. Instalace bude do teprve vyráběného rámu, proto se o to zajímám dopředu, jelikož tuším, že to tak bude jednodušší. :-) Celé se to tedy bude muset zapojit přes relé, což raději nechám na elektrikáři. Nebo existuje i nějaká lepší varianta spínání, např. přes nějakou polovodičovou součástku?

Existují sice polovodičová relé (tzv. Solid State Relay, tedy SSR),  např. S202T02, ale pro spínání a hlavně vypínání motoru se mi to neosvědčilo - měl jsem to na motory k roletám a životnost byla jen v měsících... Obyčejné relé, jako např. FTR-F3 (pozor, dělá se pro řadu různých napětí na cívce) funguje ve stejné aplikaci už pár let zcela bez potíží.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana