Jak postupovat v případě, kdy potřebuji revizi RD, ale nemám žádnou dokumentaci?

<< < (7/8) > >>

Jan Bocek:
Již 10-15 let probíhá diskuse o problematice chybějící dokumentace.
Bylo by absurdní předpokládat, že revizní technik ke své práci
žádnou průvodní dokumentaci nepotřebuje.

Pak ani údržba a provozovatel nemusí ( nechce) dodržovat nařízení vlády
378/2001 Sb.,  kterým se stanoví bližší požadavky na bezpečný provoz a
používání strojů, technických zařízení, přístrojů a nářadí .
Zde je stanoveno k čemu je jak průvodní tak provozní dokumentace.

Bez dokumentace nelze kvalifikovaně provádět opravy, údržbu, kontroly a revize elektrického zařízení. Tím nechci tvrdit, že ty úkony nelze provádět "nějak".

Obvykle závady ve většině pravidelných revizí jsou:

1. Předložená dokumentace neodpovídá skutečnému stavu elektrického zařízení
2. Schází provozní dokumentace celkového rozvodu
3. PVV neodpovídá skutečnosti a není aktualizován
4. Schází a nebyla předložená výchozí revizní zpráva

P.S. To vše se ale tyká firem. V případě RD to je v trochu jiné úrovni...

Miroš Jan:
V případě, že není dokumentace elektro, a majitel ji nechce zpracovat, odcházím čelem, a nereviduji. ;)

Jan Šus.:

se zájmem čtu tuto diskuzi a docela jsem se pobavil i když trošku se strachem. Bydlím v bytovce postavené v roce 1952, cca v roce 1982 byla provedena kompletní rekonstrukce elektroinstala ce a veškerých rozvodů a sanity.
Kdysi se jednalo o dům ministerstva vnitra, takže vše "Přísně tajné" a nikde nic nebylo ani na stavebním úřadu nic nemají. Pak jsem jako předseda domu získal nějaké původní stavební výkresy z roku 1952. Samozřejmě že nikde nejsou žádné projekty elektro, a to ani původní ani rekonstrukce z roku 1982 (jedinej výkres je zapojení centrálního rozvaděče, který byl v kapse dvířek rozvaděče). Samozřejmě se revize provádí každý rok a je bez problémů, protože navazuje vždy na předchozí a takto to asi funguje již od totality. Co bych měl správně udělat a kolik by to asi stálo? (2 vchody 3 patra + suterén 12 bytů celkem). K čemu potřebuju kromě revize dokumentaci, když za těch 40 let vím co kama vede a kde co přesně je?

Miroš Jan:
Citace: Jan Šus.  06.12.2017, 11:30

se zájmem čtu tuto diskuzi a docela jsem se pobavil i když trošku se strachem. Bydlím v bytovce postavené v roce 1952, cca v roce 1982 byla provedena kompletní rekonstrukce elektroinstala ce a veškerých rozvodů a sanity.
Kdysi se jednalo o dům ministerstva vnitra, takže vše "Přísně tajné" a nikde nic nebylo ani na stavebním úřadu nic nemají. Pak jsem jako předseda domu získal nějaké původní stavební výkresy z roku 1952. Samozřejmě že nikde nejsou žádné projekty elektro, a to ani původní ani rekonstrukce z roku 1982 (jedinej výkres je zapojení centrálního rozvaděče, který byl v kapse dvířek rozvaděče). Samozřejmě se revize provádí každý rok a je bez problémů, protože navazuje vždy na předchozí a takto to asi funguje již od totality. Co bych měl správně udělat a kolik by to asi stálo? (2 vchody 3 patra + suterén 12 bytů celkem). K čemu potřebuju kromě revize dokumentaci, když za těch 40 let vím co kama vede a kde co přesně je?

Nějak se mě nechce věřit, že v archivu policie, nemají žádný dokument.Vznes l bych dotaz na patřičnou instituci. :)

Jan Alin:
Získání dokumentací je někdy oříšek, ale věřte, že v dobách minulých bylo dokumentací daleko víc, než dnes. 
Ona neexistence dokumentace má někdy původ v neochotě hrabat se v archivu. Mnohokrát jsme dospěli k tomu, že místo hledání bylo oznámení o neexistenci. Pokud ale o něco jde, papíry se začnou objevovat jak v kouzelnické show. Takový kryt CO vlastně ani neexistoval a nakonec se našla dokumentace i s doplněnými změnami propiskou a tužkou. ;) 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana