Jak postupovat v případě, kdy potřebuji revizi RD, ale nemám žádnou dokumentaci?
Malena Jaroslav:
Aktuální stav je takový, že je rodinný dům ve kterém je elektroinstala ce a nemám ani žádnou starou revizní zprávu ani žádnou dokumentaci k tomu co je tam jak udělané. Je nějakým způsobem možné získat revizní zprávu a jaký je správný postup?
Miroslav Revús:
Postup je jednoduchý:
Osloviť elektro projektanta, ktorý reverzným inžinieringom vypracuje dokumentáciu skutočného stavu.
Následne osloviť revízneho technika, ktorý vykoná revíziu.
Zistené nedostatky (z revíznej správy) dáte odstrániť elektrikárovi a opäť oslovíte toho istého revízneho technika, aby odstránenie nedostatkov skontroloval a následne vystavil novú revíznu správu.
Revíznu správu bez nedostatkov predložíte úradníkovi.
Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Revús 30.11.2017, 10:24
Postup je jednoduchý:
Osloviť elektro projektanta, ktorý reverzným inžinieringom vypracuje dokumentáciu skutočného stavu.
Následne osloviť revízneho technika, ktorý vykoná revíziu.
Zistené nedostatky (z revíznej správy) dáte odstrániť elektrikárovi a opäť oslovíte toho istého revízneho technika, aby odstránenie nedostatkov skontroloval a následne vystavil novú revíznu správu.
Revíznu správu bez nedostatkov predložíte úradníkovi.
Možná by mohl někdo z kolegů popsat praktickou náročnost vyhledávání a zakreslení stávajícího stavu. Myslím, že je to často práce podobná soukromému detektivovi.
Opravte mne pokud jsem mimo. :-)
To proto abych si nalili "reálného" vína.
Honza Veselý:
Oslovit revizního technika a domluvit se na revize+na jeho součinnost pro vypracování dokumentace. On už zajistí a vysvětlí vše potřebné.
...I jednoduchý RD by měl mít nějakou základní, přehledovou dokumentaci, například pro plánování budoucích úprav a oprav. Za těch pár peněz navíc to většinou stojí. (předpokládám že RD není novostavba, že PD kdysi byla ale zmizela při střídání majitelů)
Miroš Jan:
Citace: Miroslav Minařík 30.11.2017, 10:28
Možná by mohl někdo z kolegů popsat praktickou náročnost vyhledávání a zakreslení stávajícího stavu. Myslím, že je to často práce podobná soukromému detektivovi.
Opravte mne pokud jsem mimo. :-)
To proto abych si nalili "reálného" vína.
Tak to popsal přesně. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana