Je možné nastavit vodič prodlužovacím kabelem pro připojení sporáku?

<< < (2/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kirka Jopřiva  12.11.2017, 20:06

Co po vás chci?

Místní server má v názvu "diskuze",  což znamená "výměna nebo obhajoba názorů". Očekával bych tedy něčí názor rozpravu. V otázce je napsáno: "Napadlo mě využít...".

Ne, neznamená. Pravděpodobně jste nečetl toto: http://elektrika.cz/data/clanky/navod-k-pouziti-diskusniho-fora-portalu-elektrika.cz

Chystáte se na nějaký bastl a očekáváte, že vám to tady někdo posvětí.
Zkuste nějaký server, který se bastlením zabývá.

Lukas55555:
Áno taktiež je to odborné fórum. Ak by ste si prečítali podmienky vedeli by ste prečo niekto zmazal to vaše poďakovanie.

Kabel a i zásuvky sa vždy musia navrhovať na MAXIMÁLNY možny výkon.
Poistky? Áno len ono nie je až tak celkom jedno na aký istič/poistku napojím aký kábel. Takisto inu prudovu zaťažiteľnosť bude mať cyky 3x 2,5 inu cysy 3x1,5, inu cgsg 3x 1.5,... takisto že nezačne horieť neznamená že je to ok

Rozdiel medzi spojom v zásuvke a v čokoládke je taký že ten v zásuvke vždy musí byť.  Zasa to ma súvis so zvyšovaním odporu a ochrany pred NDM samočinným odpojenim napájania.

Tomas Veverka:
CYKY-J 3x2,5 na sporak, nic menej.
predlzovacky su dve, ako laik som si to vsimol:
1. lacne
2. drahe
lacne su take tenke, tie su 1,5mm2 a drahe su tie 2,5mm2
ale ani tie sa neodporucaju na trvale pripojenie/zataz.
kopec ludi to tak ale ma, ale myslim, ze ak sa uz clovek babre s wago/predlzovackou a ma to drzat idealne 10 rokov a viac, urobil by som to, ako laik, poriadne.
preco su predlzovacky volne predajne? tie 10A?
ako laik, tipujem:
- ludia setria, chcu aj lacnejsie riesenie, nie len jedno a poriadne
- ludia maju predlzovacku zvacsa na male spotrebice do 2300W
- menej materialu, skaldnejsie

nie som odbornik, netrufam si radit, ale tipujem ked zavolate elektrikarovi, ktory vasu instalaciu robil, tak vam polopatisticky poradi a vsetko bude OK

ale pozor, z odbornikov sa stavaju pravnici, mozu vas aj mna zazalovat za neodbornu radu. preto nenesiem ziadnu zodpovednost za moje rady. konieckoncov, ked niekto krici, at vyskocime z okna, skoci len blbec. najrasdej zrusit cely google.

ma ten spotrebic navod? isiel by som podla toho, co som pocul, cokolada je stara skola, wago je asi OK, bol niekde na nete aj video test, co to vydrzi a drzalo to OK a zacalo horiet/tavit az pri 100A, najskor zhorel kabel, az potom wago. awgo treba tiez dobre zapojit, ale vsetko ma svoj manual - musi sa do wago strci kabel po celej dlzke, na krabicke je navod.  Dalsia vec je ze idealnejsie je do wago pevny vodic, nie lanko.

odbornik by poradil lepsie, keby chce, ale treba aj to chapat, ze ak by sa nieco stalo, nechce mat zivoty alebo zdravie na svedomi. je to diskutabilne koho chyba to potom je. podla mna skor toho co to zapoji laicky, ako ten co da radu, ale ktovie..

Juraj Rojko:
Přestože teď máte vztek, že jste si koupil prodlužovací kabel, který je k danému účelu nevhodný, použijte úvodní radu pana Fraňka a pozvěte si někoho, kdo vám to pomůže vyřešit pořádně. Odměnou vám bude klidné spaní a bezproblémový provoz. Prodlužovačku vraťte tam, kde vám tak dobře poradili, nebo si ji nechte pro nějaké jiné, méně náročné použití.

Kirka Jopřiva:
RE: TOMAS VEVERKA

Díky za první konstruktivní odpověď. V zásadě mi šlo o to zjistit, jak nejlépe namontovat zásuvku na drát ke sporáku. Už jsem pochopil že využít prefabrikovaný konec z prodlužovačky se nedoporučuje. (Což se se dalo říct v jedné větě).

Elektrikáře nechci otravovat o víkendu. Proto píšu sem, kde jsem čekal, že chodí lidi co mají chuť poradit.

Bez ohledu na to, jestli to nakonec podniku sám nebo někomu zavolám mě zajímá více názorů na správné řešení. Mám s řemeslníky bohaté zkušenosti a nutno říct, že nemohu tvrdit, že jejich zásahy a řešení byly vždy zárukou kvalitního výsledku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana