Lze mít ve dvou spojených krabicích pod omítkou dva obvody?

<< < (4/8) > >>

František Šohajda:
Přesná formulace na tuto problematiku je v ČSN 33 2130,ed.3, čl. 7.7.8   ;)
Takto to píši do RZ! (Kdyby chtěl napsat podle článku  závadu)

Jen doplnění p.Němečka.

Hugo K.:
Jestliže je více obvodů zakončeno v jedné rozvodné krabici, musí být svorky každého obvodu odděleny izolačními přepážkou.
Dovolím si vznést dotaz o vysvětlení "polopatě".
Mám trojkrabici z nabídky p.Němečka.
Chci mít např. zásuvku 230V, světlo, zásuvku 12 V.
Pokud přivedu kabely/vodiče do každého oddílu z delší strany trojkrabice (jeden kabel =jeden oddíl) a neporuším přepážky -OK ?
Pokud přivedu ,byť kabely, z kratší strany, z boku, a projedu přes všechny oddíly, tj.vydloubu přepážky -problém ?

Jirka Š. Svejkovský:
Zaá je správně.

Miroš Jan:
Ježíšmarjá (zle)
O takové blbosti, tolik nedůvěřivců. :'(

Ludvík Kubík:
Citace: Pavel Horský  26.10.2017, 12:12

Nestačí vám vyjádření produktového managera firmy Kopos? Neumíte číst?
Pokud jste použil krabice určené pro montáž pod omítku (do omítky) KU68-1901, pak jsou tyto krabice při zasunutí do sebe svoji konstrukcí jasně dělené.
Pokud použijete krabici, která je přílohou od pana Němečka, pak je tato vybavena dělícími přepážkami. U obou krabic je pak při zachování jejich dělení jedno, zda instalujete moduly do dvojrámečku, trojrámečku, čtyřrámečku nebo pětirámečku. Myslím, že to tu bylo jasně napsáno.

Pane Horský, při vší úctě, nerozumím, co tím chcete říci. Dotaz zní jasně, hotová elektroinstala ce, a teď se zjišťuje, jestli je to pořádku. Pan Němeček z Koposu ale řeší úplně jinou situaci, než je předmětem dotazu. Reagoval jsem pouze na dotaz tazatele! Jinak příspěvek p. Němečka pro mě není novinka, a navíc mám pocit, že poučujete Vy mě, jak provádět elektroinstala ce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana