Proč jsou jističe OEZ vhodné jako hlavní jističe před elektroměrem?
Milan Hudec:
Citace: Radek Červený 28.07.2017, 20:29
Čím dál víc se nemohu zbavit dojmu, kdo stojí za aférou kolem jističů před elektroměry. A tento článek jen moji domněnku víc a víc potvrzuje.
Je celkem s podivem, jak se výrobce, který není schopen udržet na trhu jednu řadu jističů delší časové období a každá další generace je jen další hřebík do rakve z pohledu servisovatelno sti zařízení z důvodu nemožnosti výměny kus za kus, začne zabývat tím, jak zlikvidovat konkurenci, které se daří. Je to takové to čecháčkovské, soused má tři kozy, já jednu, tak než abych se zamyslel, jak získat další dvě, raději mu budu přát, aby mu dvě kozy chcíply. Smutné. Místo aby se staral, proč někteří nechtějí jeho výrobky montovat, co jim na nich vadí....
Takovým přístupem mě rozhodně nepřesvědčí ke změně a just ty pole rozvaděčů zkompletuji v jiných výrobcích.
Prezentuji zde pouze svůj názor, pokud jej někdo konečně bude chtít chápat jako zpětnou vazbu, budíž mu to k jeho dobru. A neberu jiným názory jejich.
Osobně si nemohu dovolit doporučovat doslova nenahraditelné výrobky a to bez ohledu na výrobce.
Před EM je kompatibilita druhotná, nicméně jak uvádíš existuje ,just", a ten je mrška a na rozdíl od prosté kvality nezmizí jejím pouhým navýšením ale vírou zákazníka v určité zdravé srdce značky k čemuž jen důraz na zdravou pleť působí poněkud zoufale.
František Sichinger:
Takhle jsem dopadl když jsme osadili Eatona jistič pře el. měr.
Vyjádření EON:
Vaše revizní zpráva však není v pořádku, proto vám ji vracíme zpět s požadavkem na opravu. V revizní zprávě je uveden hlavní jistič EATON (MOELLER) typ PL7. Z tohoto důvodu není splněna podmínka jejich jednoznačné a nezáměnné identifikace.
takže vyměnit a přepsat
František Šohajda:
Citace
Skutečnost zaměnitelnosti jističů odhalili a následně avízovali lidé z energetiky.
;D ;D
Tak už jsem se dlouho nezasmál!! Lidé z energetiky na nic samy nepřišli!
Tomu nevěřím!Museli dostat avízo!
Tito lidé co mají pod plombami , mě někdy až děsí!! ;)
Lukáš Rotrekl:
Myslel jsem, že to kdo za tím stojí je takový veřejným tajemstvím.... :)
IM:
Citace: František Sichinger 30.07.2017, 16:34
Takhle jsem dopadl když jsme osadili Eatona jistič pře el. měr.
Vyjádření EON:
Vaše revizní zpráva však není v pořádku, proto vám ji vracíme zpět s požadavkem na opravu. V revizní zprávě je uveden hlavní jistič EATON (MOELLER) typ PL7. Z tohoto důvodu není splněna podmínka jejich jednoznačné a nezáměnné identifikace.
Proč takový údiv? Když jsem při revizi narazil na jistič OEZ před elektroměrem, ověřil jsem si u E.ON, zda jistič splňuje jejich požadavky. Vyjádření bylo kladné, s upozorněním, že požadavky nesplňují PL6, 7 a další. Tím to skončilo. Nevím, proč bych měl pátrat po důvodu nesplňování požadavků uvedených jističů a šířit domněnky v diskuzi. :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana