Proč jsou jističe OEZ vhodné jako hlavní jističe před elektroměrem?
Tým Elektrika:
Jedna z klíčových podmínek všech energetik zabraňující manipulaci s neoprávněnými odběry – trvanlivé a nezáměnné označení informací – je u jističů LTN bezezbytku splněna. Jističe LTN mají informace o jmenovitém proudu, charakteristic e, vypínací schopnosti atd. vypáleny do těla jističe laserem. Jističe LTN nemají žádné odnímatelné a vyměnitelné plastové dílce, které by snadnou výměnou dovolovaly jističi tvářit se s nižším jmenovitým proudem, než ve ...
Zdroj: zde...
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Radek Červený:
Čím dál víc se nemohu zbavit dojmu, kdo stojí za aférou kolem jističů před elektroměry. A tento článek jen moji domněnku víc a víc potvrzuje.
Je celkem s podivem, jak se výrobce, který není schopen udržet na trhu jednu řadu jističů delší časové období a každá další generace je jen další hřebík do rakve z pohledu servisovatelno sti zařízení z důvodu nemožnosti výměny kus za kus, začne zabývat tím, jak zlikvidovat konkurenci, které se daří. Je to takové to čecháčkovské, soused má tři kozy, já jednu, tak než abych se zamyslel, jak získat další dvě, raději mu budu přát, aby mu dvě kozy chcíply. Smutné. Místo aby se staral, proč někteří nechtějí jeho výrobky montovat, co jim na nich vadí....
Takovým přístupem mě rozhodně nepřesvědčí ke změně a just ty pole rozvaděčů zkompletuji v jiných výrobcích.
Prezentuji zde pouze svůj názor, pokud jej někdo konečně bude chtít chápat jako zpětnou vazbu, budíž mu to k jeho dobru. A neberu jiným názory jejich.
Bašta Roman:
Ač bych rád podporoval tradičního českého výrobce (už tedy pod cizí správou), musím se přidat ke kolegovi. Pokrok je potřebný, ale nemít po cca 10 letech přístroj na výměnu.... Jejich předností je výkonnější řada jističů.
P.S.: Dnes jsem dostal info o upravené řadě PL7 splňující požadavky distributorů. ::)
František Šohajda:
Citace
P.S.: Dnes jsem dostal info o upravené řadě PL7 splňující požadavky distributorů. Kroutím očima
To je pěkné, ale jak se to zjistí? Mají jiný typ?
Také je mě to divné, jak na to distributoři došli, že jde oddělat kryt? To mě u nich nějak
dělá problém. Ti jsou rádi že zaplombují to co tam mají!! Asi dostali odněkud avízo?.......
Nevěřím tomu, že sami distributoři na to přišli. ;D ;D ;D
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 30.07.2017, 07:31
Nevěřím tomu, že sami distributoři na to přišli. ;D ;D ;D
Já bych tomu klidně věřil. Zloději nemají všeobecně nikdy dost a když distributor uvidí že roční spotřeba roste a hlavní jistič jede skoro 24h na svých hranicích, musí mu zákonitě dojít, že tam není něco v pořádku.
Řekněme tedy že "pár hladových" zákonitě prozradilo všechny další podobné. Myslím že nástrojů k podobnému zjištění, má distributor celkem dost, pokud je bude chtít využít.
K tomu bych ještě dodal, že za tento stav může tak trochu i distributor svým přístupem. Kdyby nebyl takový problém použít na vstupu do domu char C, nebo D u jističů, řešilo by toto mnohem méně lidí i podnikatelů. Vím o mnoha malých dílnách (jak domácích, tak k podnikání), kde by to velmi pomohlo. Kvůli jednoḿu stroji, nebo svářečce, kdy jim to jednou týdně, nebo za měsíc při zapnutí padne, musí řešit silnější jistič spolu s vyšší pravidelnou platbou a to se jim samozřejmě nezamlouvá. Mnohem častěji se setkávám s tím, že je to i velmi sezonní.
Trochu mi to připomíná politiku měst, kdy se zastaví nákupními centry, nebo jinak zruší mnoho parkovacích míst a pak se začne buzerovat pomocí MP s pokutami za parkování. Některá města to dovedou ještě k dokonalosti vytvořením modrých zón. To pak tečou peníze z pokut do rozpočtů a když se některý strážník snaží o rozumnější přístup, bývá trestán za nízkou pracovní morálku.
Tedy bych v tom nehledal žádnou teorii spiknutí i když o morálce některých lidí i firem si myslím také své.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana