Je nutné se bát zastaralé soustavy TT?
Martin M.:
Citace: Zdeněk Mazač 26.06.2017, 03:00
Změřte si také, jaké máte zatížení 3f sítě, někde vám může téci vyrovnávací proud. Navrhované to může být velmi pečlivě a pokud přehlédnete třeba nějaký nevhodný spoj třeba na plošném spoji, veškerá práce je fuč.....pak ani 1f zapojení nepomůže.
(poklona) vám velice za velmi cenné rady...vyzkouš ím to.... ty úniky v závislosti na stavu ionosféry a podmínkách šíření se mi samozřejmě také projevují, to s tím ale nemá souvislost, tohle není šum ze vzduchu... indukčnosti v přívodech také používám, ještě např. i koaxiál několikrát protažený toroidním jádrem atd... Na PE a zatížení fází se zaměřím...
Jaroslav Hasala:
Když se na to podívám čistě jako silnoproudař a revizní technik, osobně bych s TT neměl žádný problém - samozřejmě tedy v kombinaci s proudovým chráničem.
Martin M.:
Citace: Milan Hudec 26.06.2017, 07:50
Maximalistické řešení vidím v provozu jen na aku baterie.
:) to mě také už několikrát napadlo...bylo by to asi úplně nejčistší řešení, jenže, musel bych ještě asi přibetonovat kus základu, osadit další venkovní rozvaděč... systém nabíjení by musel přes den nabíjet a k večeru se úplně celý odpojit... musel bych vyházet všechny zdroje a celý rozvod včetně odjištění provést malým napětím... potřebuji 19, 15, 13,7, 12, 9, 5 a 3,3V, samozřejmě by nebylo možné používat spínané DC-DC měniče, ale opět lineární stabilizátory, co hezky topí... ;D ;D Problém je, že např. z 6V akumulátoru se 5V neudělá, musel by být 12V... a to u jednoho jediného zařízení na 5V, které žere asi 0,7-0,8A by se na stabilizátoru protopilo 5W.. a takových zařízení tam mám plno. :D
Martin M.:
Citace: Jaroslav Hasala 26.06.2017, 10:49
Když se na to podívám čistě jako silnoproudař a revizní technik, osobně bych s TT neměl žádný problém - samozřejmě tedy v kombinaci s proudovým chráničem.
(poklona) , proudový chránič by byl samozřejmost.
Milan Hudec:
Pokud jste z okolí Brna nabízím na místě výměnu svých zkušeností s TT či OT za vaše co se týká zemničů pro antény.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana