Je nutné se bát zastaralé soustavy TT?
Jiří Schwarz:
Asi bych čekal lepší výsledek od oddělovacího transformátor než od sítě TT
Ale to by napověděl pokus
Citace: Martin M. 26.06.2017, 11:05
... Problém je, že např. z 6V akumulátoru se 5V neudělá, ...
To je nesmysl.
Jednak to nejde tvrdit takhle obecně, když existuje spousta IO nebo celých modulů DC/DC které to "umí"
A pokud byste to chtěl "jako spojitý regulátor", aby to nepřidávalo další nežádoucí produkty spínání, tak v principu to je maličkost, to může "fungovat" ještě když je vstupní napětí o 0,3V vyšší než výstupní
Martin M.:
Citace: Jiří Schwarz 26.06.2017, 11:55
To je nesmysl.
o tom, že není možné použít DC měniče jsem psal...ano omlouvám se, ve svém vyjádření jsem měl na mysli - v případě integrovaných lineárních stabilizatorů 78XX, nebo LM. Omlouvám se tedy za nepřesné vyjádření, myslel jsem, že je to jasné. Stabilizátory z dílčích součástek jsem moc nebastlil a nemám s nimi moc zkušeností...a le to opravdu bude mezi kolektorem a emitorem jenom 0,3V?? Nezdá se mi to.
Ale to je jedno, protože stejně by byl problém s dalšími napětími.
Pro pana Milana, pokud vás to zajímá určitě pisněte na mail, mohu vám poslat třeba sken výkresu zemního systému starého vysílače Liblice A, anebo výkres zemního systému vysílače Jihlava. Nebo i dalších..
Václav Třetí:
Soustava sítí TT není určitě zastaralá, má své opodstatnění v mnoha případech, tento bude asi jeden z nich. Vyžaduje ale správnou konstrukci, kvalifikovanou údržbu a proudové chrániče (dříve se používaly hlavně slabé pojistky nebo jističe, aby bylo zajištěno odpojení při zkratech L-PE při nedostupnosti proudových chráničů).
Je vidět, že máte ve svém archivu zajímavé dokumenty a že z nich studujete.
Martin M.:
Pro pana Václava, (poklona) vám za info...
ohledně archivu: noo snažím se.....radiote chnika a hlavně nízká pásma od 0 do 30 MHz mě zajímá a je to veliký koníček vlastně už od dětství. Nějaké historické dokumenty jsem sesbíral...a opravdu není problém se o skeny a kopie podělit, tajné už to není....to bylo za minulého režimu (viz všechny výstrahy a výhrůžky na dokumentech třeba z té Jihlavy)...klidně taky napište na mail, jestli chcete.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana