Je nutné se bát zastaralé soustavy TT?

<< < (3/6) > >>

David Hruda:
Nešlo by to dát za OT?

Martin M.:
Citace: David Hruda  25.06.2017, 12:06

Nešlo by to dát za OT?

To je jedna z možností, kterou také zvažuji... popravdě ale nevím, jak přesně je to z hlediska legislativy s nutností u oddělovacího transformátoru použít hlídání izolačních stavů? Zatím jsem to s nikým nekonzultoval. Navíc oddělovací trafo by muselo být 3f. Právě proto mi jako jednodušší varianta přišla ta TT síť.  Z hlediska VF zemních smyček je napájecí zem přes VF transformátork y od anténní již oddělena...pok ud se propojí na spektru jsou jasně vidět rušivé špičky... část rušení ale ze sítě stále "prosakuje" tím spíše když celoplechový Rack je připojen na PE sítě.... krásně je to vidět i na tom, jak v okruhu cca 15m od Racku (od zemniče Racku) je zarušená i zem.

Milan Hudec:
OT nejlépe dva za sebou (záleží na konkretní konstrukci ale u zapjení pouze s jedním se "otevřou nůžky mezi PEN/N z rozvodu primáru a zemí antény)
Potřebná Watáž s rezervou řekněme 500 či 750 jde provozovat i v jednofáz.

Martin M.:
Citace: Milan Hudec  25.06.2017, 17:31

OT nejlépe dva za sebou (záleží na konkretní konstrukci ale u zapjení pouze s jedním se "otevřou nůžky mezi PEN/N z rozvodu primáru a zemí antény)
Potřebná Watáž s rezervou řekněme 500 či 750 jde provozovat i v jednofáz.

Já to ještě proberu s tím silnoproudařem a hlavně s RT, co si o tom myslí, ten se tam minule rozplýval, když procházel to anténní pole, tak třeba něco vymyslí... ano s velkou rezervou by to určitě šlo i předělat na 1f... to je pravda... jen je mi to líto, když už je všechno - od přípojky distribuce až po proudový chránič a rozfázování 3f. Původně jsem nečekal, že by se sítí TT mohl být nějaký větší problém - tím spíše, že jediné zařízení přímo na 230V je to rozvaděčové topítko Schneider. Jinak tam je všechno přes trafa (lineární zdroje s žel. trafem, nic spínaného) na malé napětí...tak díky...

Jiří Schwarz:
Pokud bude v napájecí síti něco, co se šíří po PE (PEN) vodiči, pokud to udělám jako síť TT a udělám dobré místní uzemnění, je otázkou jestli to nebude zbytečná investice, jestli ten přínos bude podle očekávání.
A já bych ani nevylučoval to, že nějaký "bordel" vzniká přímo v napáječích u zařízení a přes filtry se dostává do PE (PEN) vodiče, který jej vyzařuje  :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana