Je možné změnit sled "barev" fázových vodičů v pojistkové skříni?
Ivan Vicen:
Citace: Miroš Jan 06.06.2017, 14:32
V rámci svého omezeného času ;)
Tady seš na odborném fóru, kam přispívají odborníci, bez nároku na odměnu. Rada, je komodita, jako jakákoliv jiná služba. Takže pokud se ti to nelíbí, zaplať si konzultace jako placenou službu.
Konkrétně Vy jste mi nepřinesl žádnou novou informaci, radu či snad cennou odpověď. Vy mi akorát od začátku diskuze tykáte, a to bez dotázání se. O Vaši češtině netřeba psát. Takže v rámci svého omezeného času zkuste dostudovat alespoň tu češtinu a neplýtvejte časem mým. (poklona)
Miroš Jan:
Citace: Ivan Vicen 06.06.2017, 12:51
Proč? To je jednoduché - elektroměrový rozvaděč mám zapojený "správně" - tedy hnědá/černá/šedá.
Tady si uvedl, že máš elektroměrový rozvaděč správně. Jestlipak jsi taky nezapoměl nahlásit rozplombování, pro práce na neměřené části ?
František Šohajda:
Citace
Pravidlem na kterém většina techniků distributora trvá, je pravotočivé zapojení elektroměru a správné označení fází, jak vstupujících do elektroměru, tak z něj odcházejících.
Mělo by to tak být...
Zejména proto, že je ještě cca 50% mechanických elektroměrů (malý motor)a to by se odčítali. U digi. tam nevím, zda by to bylo jedno? Tam nemám takovou zkušennost.
Václav Třetí:
Klasický elektromechani cký elektroměr měří odběr i při obráceném sledu fází, má však větší chybu, než je deklarováno. Chod na opačnou stranu lze docílit prohozením přívodů a vývodů.
Digitální přístroje při opačném sledu fází obvykle signalizují chybu zapojení.
Barvy vodičů pro fáze jsou jakási dohoda, která je jen formální. Na funkci nemají žádný vliv, důležité je jen pořadí (smysl točení), protože nelze určit, která fáze je první.
Ivan Vicen:
Citace: Miroš Jan 06.06.2017, 21:10
Tady si uvedl, že máš elektroměrový rozvaděč správně. Jestlipak jsi taky nezapoměl nahlásit rozplombování, pro práce na neměřené části ?
Rozplombování čeho? EM rozvaděč jsem dělal komplet já a připojení z pojistkové skříně dělám taky sám. Pojistková skříň žádnou plombu nemá
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana