Je možné změnit sled "barev" fázových vodičů v pojistkové skříni?

(1/8) > >>

Ivan Vicen:

Včera po otevření pojistkové skříně (ČEZ) jsem zjistil, že jsou fáze zapojeny ve sledu šedá/hnědá/černá.
Mohu na výstupu z pojistkové skříně přehodit barvy na hnědá/černá/šedá?
Pokud ne, kde to mohu udělat?

Miroš Jan:
Osobně, bych ty barvy neměnil. Je to pojistková skříň ČEZU, tak tam nemedituj, a zapoj dle ČEZU.
Proč se pořád snažíme, udělat něco jinak?

Ivan Vicen:
Proč? To je jednoduché - elektroměrový rozvaděč mám zapojený "správně" - tedy hnědá/černá/šedá. Proto by mě zajímalo, jestli mě opravdu může ČEZ něco říct na to, že si to na "své straně" udělám tak, jak to má být.

Miroš Jan:
Citace: Ivan Vicen  06.06.2017, 12:51

Proč? To je jednoduché - elektroměrový rozvaděč mám zapojený "správně" - tedy hnědá/černá/šedá. Proto by mě zajímalo, jestli mě opravdu může ČEZ něco říct na to, že si to na "své straně" udělám tak, jak to má být.

A jak to výš, že máš elektroměrový rozvaděč zapojen správně?
Ono to barevné pořadí jednotlivých fázových vodičů, není úplně striktně stanoveno. Stačí se podívat do připojovacích podmínek ČEZU, platných od 1.6.2015.
Je to hlavní domovní vedení, tudíž do toho má co mluvit ČEZ.
HDV, není tvoje.

Ivan Vicen:
"Vým" to tak, že podle mě je to správně. A protože jste sám uvedl, že pořadí není striktně dáno, pak si za správné pořadí mohu ve svém EM rozvaděči považovat jakékoliv pořadí. Proto zpátky k mému dotazu - zajímá mě, jestli s tím skutečně může mít někdo problém ve smyslu, že mě prostě nezapojí.
A mimochodem, HDV je ve vlastnictví odběratele ;-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana