Je možné změnit sled "barev" fázových vodičů v pojistkové skříni?
Ivan Vicen:
Citace: Miroš Jan 06.06.2017, 13:45
Ale tady nejseš na infolince ČEZU ;)
Jak přesně jste mi hodlal pomoci, když jste reagoval na můj příspěvek?
Miroš Jan:
V rámci svého omezeného času ;)
Tady seš na odborném fóru, kam přispívají odborníci, bez nároku na odměnu. Rada, je komodita, jako jakákoliv jiná služba. Takže pokud se ti to nelíbí, zaplať si konzultace jako placenou službu.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Ivan Vicen 06.06.2017, 13:41
Čekám na jeho telefonát, protože na lince mi akorát řeknou, že dotaz předají a technik se mi ozve. Čekal jsem, že tady budou odborníci rychlejší. Evidentně ne.
Je úplně šumafuk, jaké mají fáze barvy. Trošku mi to připomíná dceru. Když jsem se jí zeptal, jaký by se jí líbilo auto, odpověděla modrý. Pokud je správný sled fází na straně ČEZ, tak při vašem zapojení bude správný taky.
Důležité je, jaký je sled fází. Tedy jestli máte doma L1, L2, L3 nebo třeba L1, L3, L2. Jestli tam technika vytáhnete zbytečně, zaplatíte výjezd.
Jinou odpověď od odborníků nečekejte.
Miroslav Revús:
Pre pokoj v duši a technikov ČEZ by som zachoval farebný postup taký, aký je až po výstup z elektromerovéh o rozvádzača a na výstupnej svorkovnici by som si to urobil po svojom. Prípadne v hlavnom domovom rozvádzači - na jeho vstupe.
Elektrike je to jedno ale ČEZu to jedno nemusí byť. A správne nafázovanie je jednoduchšie urobiť v dome. Dá sa kedykoľvek zmeniť.
Jan Franěk:
Pravidlem na kterém většina techniků distributora trvá, je pravotočivé zapojení elektroměru a správné označení fází, jak vstupujících do elektroměru, tak z něj odcházejících.
V měřené části si pak můžete točit fázemi dokola podle libosti v obou směrech. (dance) Jen připomínám že norma doporučuje mít všude v objektu stejné točení u koncových prvků, třeba u 400V zásuvek a podobně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana