Jaky zvolit proudovy chranic pri rekonstrukci el. v byte.?

<< < (2/4) > >>

Milan Karvánek:
TO: Pavelka > "...použítí místo všech jističů /jističochrániče/ ,  už jste to někde viděl ?"
viděl, je to jen otázka finančních možností investora.

Georgis Fasulis:
To Pavelka: Například já jsem zastáncem centrálního chrániče, a doufám, že za to nebudu kamenován  8)
Ale jen v jistých aplikacích. Například pro menší byt doporučuji vřele chránit jedním centrálním chráničem celou instalaci, je to levné, bezpečné a účinné.
Při malých hlavních jističích u elektroměru, který bývá na chodbě, vám také tento často vypadne, neboť selektivita by byla zbytečně drahá a zabytečná.
Příklad - 3-fázová přípojka do bytu - hlavní jistič 3x20A. V tomto případě jednoznačně doporučuji centrální chránič na celou elektroinstala ci bytu.

Pavelka Květoslav:
To Karvánek
Tak to musí bejt hezkej pohled ,  teď jestli se nepletu tak ten "jističochránič" zabírá dva moduly ... ? Pak musí bejt větší rozvaděč ,  no když si to dotyčnej zaplatí ,  tak proč nééé že.

To Fasulis
Proč kamenován ,  taky to tak zapojuji v bytech ,  je to snad ve všech menších bytech,ale když jsou peníze,tak bych dal 2 chrániče ,  ale to málokdo chce  ??

František Bernard:
To Pavelka
Vaše ironie je zbytečná. Na vstup rozvaděčů se montují proudové chrániče (PCH) s reziduálním proudem 300 - 500 mA zpožděné, jako ochrana proti požáru. Na světelné vývody se také používají PCH s vybavovacím proudem 100 mA, také jako ochrana proti požáru. Zásuvky se chráníPCH 30 mA. Jističe jsou samozřejmostí.
rozvaděče s vyhovující výzbrojí již nejsou zadarmo. Vidím-li rozvodnice staré 25 i více roků, snažím se uživateli vysvětlit rizika jejich používání. Vždy se to zvrtne na penězích. V hospodách ale peníze tečou proudem. Kupte si nový život za cenu proudového chrániče!

Pavelka Květoslav:
To Bernard:
Proč ta věta "Kupte si nový život za cenu proudového chrániče! " ? Jsem psal něco ve smyslu že nemám rád či nedávám do rozvaděčů chránič ? Vždycky dávám ,  za posledních 14 dní jsem instaloval asi 5 chráničů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana