Je třeba informovat distributora při závadě v HDS zjištěné při revizi?
Radim Strycharski:
U této závady jsem jednou udělal docela záhadné měření. Byla vadná svorka PEN v HDS, před pojistkami a před svorkou PEN naměřeno 0,22/0,22/0,23 Ω, za pojistkami a před svorkou PEN obdobně. Ale za pojistkami a za svorkou PEN 3,9/3,9/4,9 Ω. Obdobně v dalším rozvodu impedance úměrně narostla, ale pořád s tím výrazným rozdílem ve třetí fázi, např. 4,3/4,3/5,3 Ω. Zátěž nebyla připojena žádná, napětí ve všech fázích stejné. Po opravě svorky PEN se impedance srovnala ve všech fázích na stejné a normální hodnoty. Měřeno Eurotestem 61557. Nenapadá někoho vysvětlení?
Žvak Petr:
Citace: Radim Strycharski 02.06.2017, 08:10
U této závady jsem jednou udělal docela záhadné měření. Byla vadná svorka PEN v HDS, před pojistkami a před svorkou PEN naměřeno 0,22/0,22/0,23 Ω, za pojistkami a před svorkou PEN obdobně. Ale za pojistkami a za svorkou PEN 3,9/3,9/4,9 Ω. Obdobně v dalším rozvodu impedance úměrně narostla, ale pořád s tím výrazným rozdílem ve třetí fázi, např. 4,3/4,3/5,3 Ω. Zátěž nebyla připojena žádná, napětí ve všech fázích stejné. Po opravě svorky PEN se impedance srovnala ve všech fázích na stejné a normální hodnoty. Měřeno Eurotestem 61557. Nenapadá někoho vysvětlení?
To je zrovna ten můj případ. Před pojistkami a před PEN je to o.k.
Před pojistkami a za PEN špatné. Logicky přechodový odpor.
A tady narážím na distributora v titulní otázce.
Informovat ho z mé pozice nebo jen provozovatele?
Miroš Jan:
Dle mého názoru, je HDS v majetku distributora, takže informaci o velkém přechodovém odporu směřovat na něj. :)
Vít Rotrekl:
Otazka na tazatele:
Nebylo by jednodussi, nez to tady v diskuzi uz tyden resit, ten spoj opravit? Mate fotku te HaDeeSky?
Nekdy loni v lete me volal Radek Cerveny, ze jim jejich zakaznik, hlasi divny chovani instalace v bytovce. Jestli nemuzu vzit merak a jit to "obrnkat". Tak jsme vyrazili na misto a uvideli problem na PEN v HDS. Nez by se to vyresilo s distributorem, tak jsme to za asi 20 minut opravili.
Jasne, chapu, ze kdyz je to zarizeni distributora, tak se vam do toho nechce vrtat. Ale tu je na zvazeni, jestli, kdyz to jen nahlasite, tak nenapachate vic skod, nez kdyby jste to opravil.
Fuk Tomáš:
Citace: Radim Strycharski 02.06.2017, 08:10
U této závady jsem jednou udělal docela záhadné měření. ... pořád s tím výrazným rozdílem ve třetí fázi, např. 4,3/4,3/5,3 Ω..... Nenapadá někoho vysvětlení?
Ta větší hodnota byla naměřena vždy jako první, nebo jako poslední? Nezkusil jste měření na té třetí fázi zopakovat víckrát?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana